Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Typisch Sicilië

Typisch Sicilië

Wat is typisch Sicilië? Sicilië staat bekend als vulkaaneiland en is het grootste eiland in de Middellandse Zee. Echter heeft het eiland nog veel meer te bieden.

Markten

Markten

Op Sicilië vind je leuke authentieke markten met verse groenten, fruit en vis. Tevens zijn er kraampjes aanwezig die kleding, antiek en huishoudelijke spullen verkopen.

Veerboot

Veerboot

Als je met de auto naar Sicilië wil, krijg je te maken met de veerboot. Hier vind je de belangrijkste informatie over een oversteek van Italië naar Sicilië.

Tussenstop

Tussenstop

Ga lekker deze vakantie het hele eiland af ! En ondeck alle leuke tussenstops op het prachtige Sicilië.

Geschiedenis

Geschiedenis

Door de ligging van het eiland is Sicilië een perfecte plek voor handel. Hierdoor heeft Sicilië een rijke geschiedenis die je overal in het land terugziet

Openbaar vervoer

Openbaar vervoer

Heb je echter geen zin om veel in de auto te zitten? Dan is het openbaar vervoer op Sicilië een mogelijkheid voor jou.

Agenda

Agenda

Op Sicilië zijn het hele jaar door vele festivals en feesten waar je naartoe kunt. Dit zijn de belangrijkste evenementen om alvast in je agenda te zetten.

Weer

Weer

Wie aan Sicilië denkt, denkt aan warm weer. En dat klopt, want in Sicilië komt de temperatuur zelden onder het minpunt.

Cultuur

Cultuur

Sicilië kende vroeger periodes van onafhankelijkheid, maar ook periodes waarin het eiland overheerst werd door andere volkoren.

Cijfers en feiten

Cijfers en feiten

Het is altijd wel leuk om cijfers en feitjes te weten over je volgende Vakantie bestemming. Vooral voor dat je op vakantie gaat dat is altijd wel handig !

Stranden

Stranden

Met duizend kilometer kustlijn is er aan stranden geen gebrek op het eiland Sicilië. Lees verder voor de beste stranden op Sicilië.

Beste reistijd

Beste reistijd

Op Sicilië kan de temperatuur en de neerslag gedurende het jaar nogal verschillen. De beste tijd om dit eiland te bezoeken? Dat ontdek je hier.

Feestdagen

Feestdagen

In Sicilië worden de feestdagen altijd groots gevierd. De nationale feestdagen worden over het hele eiland gevierd, maar er zijn ook kleinschalige feesten.

Italiaans leren

Italiaans leren

Italiaans leren doe je het beste in Italië zelf natuurlijk. Bij deze taalschool op Sicilië vind je cursussen op maat voor iedereen.

Van en naar het vliegveld

Van en naar het vliegveld

Als je op Sicilië bent wil je vast van en naar het vliegveld ? Nou dat kan met de taxi of per spoor er is altijd iets mogelijk ! 

Scooter huren

Scooter huren

Een goede manier om Sicilië te verkennen is met de scooter. Je hebt alle vrijheid en geniet onderweg van prachtige uitizchten.

Auto huren

Auto huren

Met het vliegtuig op vakantie, maar toch kunnen gaan en staan waar je wil? Huur een auto en ga lekker touren op Sicilië.

Sicilië.nl