Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Typisch Sicilië

Meer informatie over waar Sicilië bekend om staat

Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en behoort tot de mooiste strandparadijzen van Europa. Juist door de Romeinse, Griekse, Arabische en Normandische invloeden biedt dit vulkaaneiland een rijkdom aan cultuurschatten. Maar ook de natuurliefhebber kan hier zijn hart ophalen want naast de mooiste kerken en kloosters kun je hier ook de beroemde vulkanen Etna en Stromboli bezichtigen.

Religieuze feesten

Op dit eiland worden vooral rondom heiligen en beschermheiligen allerlei religieuze feesten georganiseerd. Op 15 augustus vinden er een processies plaats met prachtige praalwagens en reuzen poppen. Alles staat dan in het teken van de heilige Maria, waarbij dorpen samen genieten van authentieke gerechten uit de Siciliaanse keuken en heerlijke wijnen. Hier zie je typische Italiaanse taferelen van spelende en dansende kinderen op vrolijke muziek tot in de vroege uurtjes.

Indrukwekkende vulkanen

Een van de toeristische trekpleisters zijn natuurlijk de indrukwekkende vulkanen op Sicilië. De meest beroemde vulkaan is de Etna, gelegen aan de oostkant van Sicilië. Het is de grootste actieve vulkaan van Europa en in 2013 is vulkaan Etna officieel geplaatst op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Een andere bekende vulkaan Stromboli is gelegen op het gelijknamig vulkanisch eiland voor de noordelijke kust van Sicilië.  

Prachtige kloosters en kathedralen

Sicilië heeft bijzonder veel bezienswaardigheden zoals prachtige kloosters met gouden mozaïeken, kerken in barokstijl, amfitheaters en tempels. Verspreid over heel Sicilië vind je de prachtigste overblijfselen uit oude tijden zoals de mozaïeken van de kathedraal van Monreale maar ook de paleiskapel in het Palazzo dei Normanni in Palermo is bekend om haar indrukwekkende mozaïeken. De wereldberoemde tempel van Concordia in Agrigento is zeker ook een bezoek waard. De tempel is gelegen op een heuvel aan de prachtige zuidkust van Sicilië.

Het gele goud: olijfolie

De Siciliaanse keuken is over algemeen licht en hartig met als hoofdingrediënten verse vis, knapperige groenten en het gele goud: olijfolie. Deze ingrediënten zijn ideaal te combineren met de lekkerste pasta’s zoals de bekende zwarte spaghetti ‘Nero di Seppia’. Dit is een bijzonder recept met pasta gekleurd met inktvisinkt. Dankzij het heerlijke klimaat is Sicilië rijk aan het zoetste fruit waarbij vooral de sappige sinaasappels heel populair zijn. De citroenen zijn ook zeer bekend in Sicilië en worden als basis gebruikt voor de beroemde citroenlikeur: Limoncello.

Sicilië.nl