Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Openbaar vervoer

genoeg opties om het eiland te verkennen !

Veel toeristen kiezen ervoor om met het vliegtuig naar Sicilië te reizen en vervolgens een auto te huren. Dit is zeker een goede optie om het eiland te verkennen. Heb je echter geen zin om veel in de auto te zitten? Dan is het openbaar vervoer op Sicilië een mogelijkheid voor jou. Hoewel je natuurlijk niet overal kan komen, biedt het openbaar vervoer je genoeg opties om het eiland te verkennen.

Sicilië ontdekken met de trein

Tussen de grote steden rijden veel treinen. Denk hierbij aan intercity’s tussen Messina, Palermo en Catania. Voor deze steden is de trein een goede keuze, want je bent snel op je bestemming. Voor de kleinere steden is de trein wellicht geen goede optie. Tussen de kleinere steden rijden wel treinen, maar dit zijn stoptreinen. Daarom doen ze er erg lang over om op hun bestemming te komen. Voor de treinen kan je online tickets kopen. Op stations kan het ook, maar hier is het vaak druk. Daarom is het aan te raden om je ticket al eerder via internet aan te schaffen.

Voor de liefhebbers van antieke treinen: die zijn er ook te vinden! De bekendste oudste trein is de trein van Catania naar Randazzo.

Op reis met de bus

De lokale bevolking is meer fan van het reizen met de bus. Voor kleine afstanden is het handiger en sneller om de bus te pakken. Er rijden twee soorten bussen op Sicilië. Binnen de steden rijden er stadsbussen. Tickets voor deze bussen zijn niet te koop bij de buschauffeur, maar deze kun je aanschaffen bij een kiosk. Buiten de steden rijden de zogenoemde intercity-bussen. Deze bussen rijden tussen de steden en dorpen. In deze bussen is het vaak wel mogelijk om bij de chauffeur een kaartje te kopen.

Metro

Binnen de twee grote steden Palermo en Catania rijden metro’s. Dit netwerk verbindt de luchthaven met het stadscentrum. Tussen steden rijden er verder geen metro’s en zal je het dus moeten hebben van de bussen en treinen. Een ding is zeker: van de metro kan je wel uitgaan. Italianen hechten nou eenmaal niet zo veel waarde aan op tijd komen. Bussen kunnen daardoor wel eens een stuk later vertrekken of aankomen, maar de metro’s rijden altijd op tijd!

Sicilië heeft dus een groot trein- en busnetwerk. Tussen de grote steden kan je het beste met de trein reizen, maar als je richting de kleinere dorpen en steden gaat, is het handiger om de bus te pakken. Kortom, ook met het openbaar vervoer kan je prima door Sicilië reizen!

Sicilië.nl