Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Van en naar het vliegveld

Met gemak op vakantie !

De drie grootste vliegveld van Sicilië zijn Palermo Airport, Catania Airport en Trapani Airport. Het vierde vliegveld, Comiso, is ook geopend, maar hierheen vliegen is vaak duurder en het kost je meer tijd. Vandaar dat dit vliegveld achterwege is gelaten in deze beschrijving. En als je er bent wil je vast van en naar het vliegveld? Daarvoor is een fly & drive handig, en hieronder geven we een paar tips per vliegveld. 

Palermo Airport naar Palermo

Palermo Airport ligt ongeveer 30 kilometer van de stad af en dit kost je ongeveer drie kwartier met de auto. Het is vaak goedkoper om de trein of bus te pakken in plaats van een taxi. Een taxi kost gemiddeld zo’n 45 euro voor de rit, terwijl je voor het openbaar vervoer hoogstens 7 euro kwijt bent. Vanuit het vliegveld kan je direct opstappen bij het treinstation Punta Raisi en de rit duurt ook ongeveer drie kwartier. Hoewel dit een handige mogelijkheid is, kan je tot eind 2018 niet tussen het vliegveld en de stad reizen door werkzaamheden aan het spoor. Geen zorgen, want je kan nog altijd met de bus naar de stad reizen. De bus doet er ongeveer drie kwartier over om te arriveren bij het centraal station van Palermo. Een enkeltje kost €6,30 en twee keer per uur vertrekt er een bus.

Catania Airport naar Catania

Omdat Catania Airport maar zeven kilometer van de stad afligt, kan het fijn zijn om een taxi te nemen. Je betaalt hier nog wel steeds veel meer voor dan wanneer je met het openbaar vervoer gaat. Voor een taxi naar de stad betaal je gemiddeld €25, terwijl een busticket maar maximaal €6,20 kost. Er rijden geen treinen vanaf het vliegveld, maar de bus is een fijn vervoersmiddel. De bus naar het centrum van Catania vertrekt iedere 20 minuten en het kost je een klein halfuurtje om in de stad te komen. Een ticket kan je kopen bij de buschauffeur en het kost 4 euro. Is je bestemming niet Catania maar bijvoorbeeld Siracusa of Ortigia? Dan kan je de zogenoemde Interbus nemen. Een ticket kost ietsje meer, ongeveer zes euro, maar je doet er ook langer dan een uur over om in de steden te komen.

Trapani Airport naar Trapani

Trapani ligt wat verder weg van de bekendste bestemmingen en daarom wordt het vliegveld vooral in gebruik genomen door low-budget maatschappij Ryanair. Vanuit het vliegveld kan je naar meerdere bestemming. Vanuit Trapani kan je bijvoorbeeld de bus nemen naar Trapani zelf en de reistijd daarvan is ongeveer drie kwartier. Een ticket kost nog geen drie euro. Vanuit Trapani kan je ook de bus pakken naar Palermo, wat je bijna twee uur kost. Een ticket kost elf euro en de bus brengt je dan naar het centrum van Palermo vanaf de luchthaven op Trapani.

Al met al geldt eigenlijk dat het openbaar vervoer naar de stad vele malen goedkoper is dan een luchthavenshuttle of een taxi. Je doet er misschien net wat langer over om bij je accommodatie te komen, maar het scheelt je wel veel geld.

Sicilië.nl