Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Veerboot

Met de auto naar Sicilië

Met het vliegtuig naar Sicilië is zeker een optie, maar je kan ook met de auto en de veerboot. Deze optie kost dan misschien wel iets meer tijd, maar je ziet veel meer van de omgeving en je hebt je eigen auto ter beschikking op het eiland. Zo ben je niet afhankelijk van het openbaar vervoer of een huurauto.

Praktische informatie

Je kan met de auto naar Italië rijden en tussendoor overnachten in wat gezellige dorpen en steden. Zo zie je ook nog wat extra’s van de omgeving. Omdat je door verschillende landen moet reizen in Europa, heb je een Autobahnvignet nodig. Zorg dat je deze bij je hebt als je door Europa reist, want als je er geen hebt, moet je er eentje aanschaffen bij de grensovergang. Dat kost je meer geld dan wanneer je hem van tevoren koopt.

Vanaf verschillende havensteden in Italië vertrekken er veerboten naar Sicilië. Zo kan je bijvoorbeeld vanuit Genua, Salerno, Civitavecchia en Napels de boot nemen.

De veerboten

Er varen veel verschillende maatschappijen van Italië naar Sicilië. Een greep uit de mogelijkheden zijn Grimaldi Lines, TTT Lines en Grandi Navi Veloci. Ze hebben allemaal hun eigen faciliteiten en regels. Let dus goed op voordat je boekt. Bij sommige maatschappijen betaal je veel meer voor een aanhanger dan bij andere maatschappijen. Kies wat voor jou het best uitkomt. Sommige maatschappijen varen vaker ’s nachts. Hierbij moet je een hut huren op de boot, maar mis je geen kostbare tijd op het eiland. Andere maatschappijen varen juist overdag, zodat je lekker op de boot kan genieten van het uitzicht. Een overtocht duurt ongeveer twaalf uur, dus zorg ervoor dat je op een boot zit waar je je kan vermaken.

Aankomst

Je kan zelf kiezen waar je wil aanmeren met de boot. Let er wel op dat je zo dicht mogelijk bij je accommodatie zit. Het is niet handig als je in het oosten aankomt en dan nog helemaal naar het westen moet rijden. Sicilië is dan groter dan je denkt! Trapani, Palermo en Catania zijn de bekendste havens op het eiland. Vanuit hier kan je met de auto doorrijden naar je bestemming.

Kortom, met de veerboot en auto naar Sicilië is nog helemaal niet zo’n slecht idee! Je bent in de mogelijkheid om met je eigen auto het eiland te verkennen.

Sicilië.nl