Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Italiaans leren

Buon viaggio!

De taal leren in het land zelf. Een droom voor velen. Overdag lessen volgen en ´s avonds genieten van het Italiaanse leven tussen de olijfgaarden en de sinaasappelbomen. Genieten van de Siciliaanse keuken en wijnen terwijl je overdag je kennis uitbreidt. Niet alleen maar opgesloten zitten in een leslokaal maar ook Sicilië verkennen. Wie wil dat nou niet?

Italiaans leren in Taormina

Aan de oostkust van Sicilië ligt de professionele taalschool Bibilonia waar het hele jaar door cursussen worden gegeven. Of je één week wil blijven of een halfjaar, aan jou de keuze. In de pauzes kun je uitrusten en kletsen met medecursisten in de fantastische botanische tuin van vele vierkante meters. Deze taalschool in Taormina biedt verschillende cursussen afhankelijk van hoe intensief je de cursus wil volgen. Dus als je voldoende tijd over wil houden om Sicilië te ontdekken, kies je een cursus met minder uren. Wil je na deze vakantie een meester zijn in de Italiaanse taal dan kies je voor een zwaarder programma. De school buigt zich naar jouw wensen. Je kunt zelfs een (semi-)individuele cursus volgen.

Workshops en excursies

Het mooie aan deze school is dat je niet alleen een taalcursus hoef te volgen maar ook een workshops kan volgen in bijvoorbeeld de Italiaanse keuken waar je van een echte ‘mamma’ de authentieke gerechten leert of verdiep je naast het leren van Italiaans in keramiek of (kunst)geschiedenis. Het activiteitenprogramma van de school maakt deze studiereis onvergetelijk! Denk bijvoorbeeld aan een excursie naar de Etna, verken het eiland met boottochten of dwaal rond met de aangeboden rondleidingen en wandeltochten. Het strand ligt met de kabeltrein maar een paar minuutjes van deze stad af dus als je even wilt ontsnappen aan alle drukte dan is dit een prima plek om even bij te komen. De school is tevens het cultuurcentrum voor de lokale bevolking dus veel kansen om te integreren en de taal te oefenen met een echte Italianen.

Praktische informatie

Voor (bijna) alle cursussen is de minimumleeftijd 17 jaar, maar er is speciaal voor de wat oudere mensen onder ons een cursus waarvoor je minimaal 50 jaar moet zijn met extra veel excursies met leeftijdsgenoten. Leeftijd hoeft je dus niet tegen te houden.

Qua accommodatie wordt alles voor je geregeld. Heb je behoefte aan veel privacy dan kies je voor een single-use appartement. Ben je liever met andere mensen dan kun je je voegen onder de locals in een gastgezin of verblijven in een appartement met andere cursisten. Het vliegveld van Catania ligt op slecht 40 kilometer afstand dus de school is gemakkelijk te bereiken.

Sicilië.nl