Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Cijfers en feiten

Het is altijd leuk om nog wat cijfers en feiten te horen !

Voordat je op vakantie gaat naar Sicilië, is het altijd leuk om nog wat cijfers en feiten te horen over dit eiland. Wist je bijvoorbeeld dat zeventig procent van de inwoners van Sicilië geen Italiaans spreekt? Altijd handig om te weten voordat je ernaar toe reist, toch?

De taal en het eiland

Om terug te komen op dat de meeste Sicilianen geen Italiaans spreken: de inwoners van het eiland spreken vooral Siciliaans, wat eigenlijk een dialect is van het Italiaans. Het verschilt alleen meer van het Italiaans dan je in eerste instantie zou denken, vandaar dat het ook wel als aparte taal wordt gezien. De officiële taal van het eiland is wel Italiaans, omdat Sicilië bij Italië hoort. In het Siciliaans en Italiaans staat het eiland ook wel bekend als Sicilia. De Grieken gaven het eiland zelfs de naam Trinakria, wat “het eiland met de drie punten” betekent. Niet zo gek, want het eiland lijkt op een driehoek. Sicilië heeft een oppervlakte van 25.71o vierkante kilometer en is het grootste eiland in de Middellandse Zee.

De cultuurmix en het klimaat

Sicilië was vroeger een geliefde verovering voor vele volkeren. Zo is Sicilië onder andere bezet door de Romeinen, de Grieken en de Arabieren. De cultuur en keuken zijn daardoor erg gevarieerd. Elke overheerser heeft een stukje cultuur achtergelaten op het eiland. Zo vind je verspreid over het eiland bijvoorbeeld veel Griekse ruïnes en is de invloed van Arabieren zeer goed te proeven in de zoete nagerechten.

Misschien was Sicilië zo populair voor veroveraars omdat ze naast de perfecte ligging ook heerlijke temperaturen heeft. Sicilië heeft een Middellands Zeeklimaat, waardoor het in de zomer wel veertig graden kan worden. De warmste temperatuur die ooit gemeten werd in Sicilië was maar liefst 48,5 graad! In de winter hoef je ook niet te treuren, want de temperatuur ligt hier dan meestal rond de tien graden.

De Etna

De beroemde vulkaan moet natuurlijk ook genoemd worden. De vulkaan is nog zeer actief en is zelfs één van de meest actieve vulkanen ter wereld. Daarnaast is vulkaan een populaire woongelegenheid onder de Sicilianen. Wist je dat een kwart van de Sicilianen op de hellingen van de Etna woont? Het is hier zo populair, omdat de vulkanische grond heel vruchtbaar is. Ben je in de winter op Sicilië? Dan kan je zelfs een dagje gaan snowboarden of skiën! Er ligt in de winter eigenlijk altijd sneeuw op de Etna en onder begeleiding van een gids kan je hier wintersporten.

Misschien kende je al wat feitjes over Sicilië, maar hopelijk heb je wat meer interessante kennis verkregen over dit prachtige eiland.

Sicilië.nl