Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Auto huren

Met de auto touren op Sicilië

Snel op de plaats van bestemming zijn met het vliegtuig, maar toch het gemak en de vrijheid willen hebben van een auto. Dan is een auto huren om het eiland te verkennen misschien wel wat voor jou! In deze blog lees je alle do’s and don’ts voor een auto huren op Sicilië.

Het verkeer

In een ander land rijden, is altijd even wennen. Zeker met Siciliaanse bestuurders, die wat brutaler zijn in het verkeer. Denk aan rechts inhalen en zomaar invoegen. Ook de wegen zijn anders dan dat je gewend bent. Straatborden zijn slecht aangegeven en er is geen belijning op de weg. Het is allemaal net wat minder georganiseerd, gelukkig zijn de wegen verder goed te doen dus lekker toeren en genieten van het prachtige uitzicht.

Verhuurbedrijf

All-inclusive bedrijf Sunny cars is een echte aanrader. Dit bedrijf heeft contracten met lokale verhuurmaatschappijen, maar wel de garantie dat zij eventuele problemen voor je kunnen oplossen, 24 uur per dag en een Nederlands contract. Ook mag je de auto bij het ene vliegveld ophalen, en bij de andere inleveren. De auto’s van Sunny cars zijn optimaal verzekerd en je kan zoveel kilometers maken als je wilt. En mocht je helaas toch de pech hebben, om schade te hebben aan de huurauto? Terugbetaling van het eigen risico is inbegrepen bij de prijs.

Tips

Zoek bij aankomst in een stadje, een parkeerplaats en ontdek de historische, charmante plekjes te voet. Sommige (delen van) steden zijn namelijk autovrij en het is niet altijd even handig om op de kleine weggetjes te rijden. Het is verstandig om de auto te boeken op naam van de hoofdbestuurder die tevens verplicht is om in het bezit te zijn van een creditcard. Na landing kan het erg druk zijn bij de balie en daarom een tip om van tevoren te reserveren en ‘premium service’ te kiezen zodat je als een echte vip voorrang krijgt en veel minder tijd kwijt bent met wachten.

Natuurlijk mogen de standaardtips niet achterwege blijven. Laat geen bagage in de auto zitten, check de auto van tevoren op schade en neem de tijd om de auto terug te brengen op het vliegveld aangezien er verschillende verhuurbedrijven zijn en je van tevoren niet weet hoe druk het er is en je wilt natuurlijk niet je vliegtuig missen na een mooie vakantie.

Sicilië.nl