Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Scooter huren

Ontdek Sicilië met de scooter!

Ga je op vakantie naar een eiland? Dan is het natuurlijk erg leuk om lekker te toeren en veel te zien van het eiland. Dit is ook het geval op Sicilië. Op Sicilië zijn een aantal hele toffe wandelroutes. Een wandelroute die echt niet mag ontbreken is die naar vulkaan Etna. Het eiland is wel iets te groot om alles op de voet te doen. Wil je graag meer zien van het eiland dan enkel het gebied waar je verblijft? Dan is het een goede optie om een scooter te huren.

Locaties

Je staat op het punt een vakantie te boeken in Sicilië en wil graag een scooter huren? Dan is het handig om eerst even te kijken of het verblijf in de buurt zit van een verhuurder. Het is namelijk niet in elk gedeelte van Sicilië simpel om een scooter te huren. Heb je ervoor gekozen om ver weg te zitten van de kust en in het binnenland te zitten? In dit geval zal het vrij lastig worden een verhuurder in de buurt te vinden. Dit is ook het geval als je aan de zuidkant van het eiland verblijft. Je kunt dan naar het zuidelijk puntje van het eiland gaan voorbij Modica. De enige scooter verhuurder aan de zuidkant is in het plaatsje Sciacca.

Aan de oostkant van Sicilië zijn de meeste scooter verhuurders te vinden en hoef je geen zorgen om te maken of het ver van je verblijf is. Zit je in de buurt van het noorden? Dan kun je o.a. terecht in een van de grote steden Palermo of Trapani. Ieder geval zijn er genoeg mogelijkheden tot het huren van de scooter op het eiland Sicilië.

Belangrijke informatie

Net als in elk ander land zal je rekening moeten houden met een aantal belangrijke regels. Wil je een scooter huren op Sicilië? De minimumleeftijd is 14 jaar, maar dan moet er wel iemand van 18 jaar of ouder bij zijn. Als de scooter harder gaat dan 25 kilometer per uur is er een helm verplicht. In de meeste gevallen krijg je bij het huren van een scooter een helm en een slot. Hoewel het op Sicilië prima te doen is op de scooter is het wel opletten tijdens het rijden, want de Italianen hebben er een handje van om de verkeersregels te negeren

Op Sicilië is het dus prima te doen om een scooter te huren en het eiland te gaan ontdekken! Zolang je langs de kust verblijft hoef je je geen zorgen te maken of er wel of geen verhuurder in de buurt zit.

Sicilië.nl