Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Beste reistijd

De beste maanden om naar Sicilië te gaan

Het prachtige eiland Sicilië staat bekend om de vele zonuren en de heerlijke warmte. Dat is niet voor niks, want in het hoogseizoen trekken er vele toeristen naar het eiland. Stuk voor stuk op zoek naar de warmte. De beste reistijd om naar dit eiland te vertrekken? Lees er meer over op deze pagina.

Hoogseizoen

De zomer is vanwege de temperaturen het hoogseizoen voor toeristen. Omdat de lokale inwoners ook zomervakantie hebben en hun eigen land als vakantieland zien, trekken ook zij massaal naar de stranden op het eiland. Verbaas je er dus niet over als het druk is op de stranden. Veel lokale gaan met de siësta richting huis, waardoor het tussen twaalf en drie iets minder druk is op het strand. Ze vermijden de extreme hitte en zoeken de koelte van hun huis op.

Niet alleen de stranden zijn druk in de zomer, maar je moet ook op tijd zijn met het vinden van een accommodatie om te verblijven. Boek ook op tijd je vliegtickets of bootticket naar het eiland, want voor je het weet zijn alle fijne tijden uitverkocht.

Lentetoeristen

Als je alles-in-één wilt hebben, is de beste reistijd voor het eiland eigenlijk de lente. In maart, april, mei en juni schommelt de temperatuur gemiddeld rond de 20 à 22 graden. Hierdoor is het niet te warm om activiteiten te doen op het eiland. Rond deze tijd zijn er weinig toeristen en zijn zelfs de toeristische plekjes rustig. Niet iedereen kan natuurlijk zomaar vrij krijgen in de lente, maar mocht het je lukken, dan is dit de perfecte reistijd. Het enige nadeel kan de temperatuur van de zee zijn, die soms nog net iets te fris is.

Laagseizoen

Maken de warme temperaturen je niet zoveel uit, dan kan je er ook voor kiezen om in het laagseizoen naar Sicilië te reizen. Houd er wel rekening mee dat het wellicht niet zo koud is op het eiland, maar dat er wel veel regen valt. De prijzen liggen overal wel aanzienlijk lager, dus dat is zeker een pluspunt. Sommige activiteiten, zoals boottochten, gaan vaak ook alleen in het hoogseizoen. Houd daar wel rekening mee!

Weeg dus je eigen voor- en nadelen tegen elkaar af en kies zo je eigen perfecte reistijd!

Sicilië.nl