Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Boottocht

Heerlijk varen met de zon op je bol!

Het eiland Sicilië heeft veel meer te bieden dan een prachtig binnenland en een indrukwekkende kustlijn. Ook de zee, strandjes en eilanden rondom Sicilië zijn een ervaring om een keer te zien. Daarom kun je altijd een boottocht maken naar één van deze stranden of eilanden, wat gecombineerd kan worden met een boottocht op een zeilboot!

Ontdek de Liparische eilanden

Ten noorden van Sicilië liggen de Liparische eilanden. Vanaf Milazzo vaar je om 9:00 ’s ochtends richting de eilandengroep. De boottocht duurt de hele dag. Je maakt eerst een stop op Lipari, om vervolgens het eiland te verkennen. Daarna vaar je door naar het eiland Volcano. Volcano bestaat grotendeels uit een natuurpark en heeft zwarte zandstranden. Op Volcano kan je ook in een modderbad gaan liggen in de plaatselijke spa. Kortom, er is genoeg te doen! De prijs voor deze tocht kan heel erg variëren en is afhankelijk van de maand waarin je de boottocht wil doen. In het hoogseizoen zijn de prijzen aanzienlijk hoger. In de prijs zitten de boottochten, transfers en belastingen inbegrepen. Op de eilanden moet je je eigen activiteiten bekostigen.

Zeilen langs de kust van Sicilië

Heb je meer behoefte aan een actieve boottocht waarbij je zelf ook je handen uit je mouwen kan steken? Dan is een tocht met een zeilboot echt wat voor jou. In Sicilië kan je een ticket kopen voor het Palermo Sailing Adventure. Deze zeiltocht duurt ongeveer vijf uur en je zeilt met de boot langs prachtige stranden en rotspartijen. Om de zoveel tijd leg je de boot stil en dan kan je een verfrissende duik nemen in de helderblauwe zee. Je hebt zelfs een persoonlijke gids bij je die je alles vertelt over de bezienswaardigheden en stranden die je ziet vanaf de boot. Op de boot zijn zelfs snorkelspullen aanwezig om de onderwaterwereld te ontdekken!

Bezoek Favignana en Levanzo

De eilanden Favigana en Levanzo liggen ten westen van Sicilië. Met acht uur durende cruise vanuit Trapani kun je deze prachtige eilanden bewonderen. Om 9 uur ’s ochtends vertrek je en je keert rond 18:00 terug naar de haven van Trapani. Onderweg krijg je twee uur vrije tijd in het centrum van Favignana. Daarna, als je weer op de boot zit, krijg je een lunch aangeboden met wijn, water, fruit en brood. Met de cruise vaar je langs de twee eilanden, om zo nu en dan de boot stil te leggen. Dan kun je een duik nemen in het heldere water. Ook op Levanzo krijg je vrije tijd om het stadscentrum te bezoeken. Na een dag vol nieuwe ervaringen keer je terug naar Trapani.

Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden voor een leuke boottocht rondom Sicilië! Je kunt met een zeilboot of cruiseboot op pad en je bezoekt de natuur rondom Sicilië.

Sicilië.nl