Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Agenda

Evenementen het hele jaar door

Het is soms lastig om een overzicht te behouden van alle feesten en evenementen die plaatsvinden op je bestemming. Zo kent Sicilië veel festivals en feesten in elke maand van het jaar. Daarom is hieronder een overzicht per maand te vinden van de bekendste feesten die je alvast in je agenda kunt zetten.

Januari – Het feest van de sfincia

In januari wordt in Montelepre een feest gevierd ter ere van een zoetigheid, genaamd de sfincia. De sfincia wordt gemaakt van pannenkoekendeeg en wordt vervolgens gefrituurd. De zoete lekkernij is heerlijk met een beetje poedersuiker. Tijdens het feest kan je overal proeven, dus geniet er van!

Februari – Carnevale

In februari (of maart) vindt Carnaval plaats op Sicilië. Over het hele eiland gaat iedereen dan gekleed in traditionele klederdracht. In elke regio wordt carnaval anders gevierd, maar het is overal een periode van veel feest, dans en volksmuziek!

Maart – Paasfeest

De bekendste activiteit tijdens het Paasfeest is de processie. De processie wordt over het hele eiland gelopen. In sommige plaatsen wordt de processie beroemder, zoals in is Montelepre. Dit is één van de grootste processies. Meestal dragen de lopers een kruis waar Jezus Christus aan hangt, maar ze spelen soms ook stukken uit de Bijbel.

April – Settimana della Musica

In San Vito lo Capo is er een week waarin alle muziekstijlen worden uitgeoefend. Er zijn dan optredens en overal waar je komt hoor je muziek.

Mei – Siciliamo

Dit feest wordt gehouden om de traditionele Siciliaanse keuken te eren. Door de hele stad van Marsala kan je dan typische hapjes proeven. Verder kun je producten kopen die in de omgeving gemaakt worden.

Juni – Inycon

In Menfi vindt een evenement plaats, wat staat in het teken van wijn.  Je kan er bijvoorbeeld deelnemen aan wijnproeverijen, tentoonstellingen bezoeken of een tour doen. Onder het genot van muziek en dans kan je genieten van oudste wijnfestival van Sicilië. Zet dit dus alvast in je agenda!

Juli – Stragusto

In Trapani wordt elk jaar in juli een festival georganiseerd.  Het festival staat in het teken van streetfood. Terwijl je kijkt naar de optredens van de artiesten kan je genieten van alle verschillende soorten streetfood. Zeker een bezoekje waard dus!

Augustus – Palio dei Normanni

In Piazza Armerina wordt een palio, ofwel een paardenrace, georganiseerd. Een spectaculair evenement, waar je zeker bij moet zijn!

September – Couscousfestival

In San Vito lo Capo kan je allerlei soorten couscous proeven uit verschillende landen. Er worden ook lokale producten gepromoot, zoals olijfolie.

Oktober – Buskers Festival

Van 11 tot 15 oktober vindt het Buskers Festival plaats in Ibla. Geniet vijf dagen lang van het traditionele volksfeest van de straatartiesten.

November – Festival di Morgana

In Palermo wordt het feest van de poppenspelers gevierd. Door de hele stad zijn er dan voorstellingen met de marionetten.

December – Kerstfeest

Op heel Sicilië wordt in december het Kerstfeest gevierd. De steden en dorpen hebben dan allemaal hun eigen levende kerststal en organiseren meerdere evenementen met Kerst.

Hopelijk biedt dit korte overzicht je een beeld van alle festivals en feesten door het jaar heen op Sicilië!

Sicilië.nl