Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Tussenstop

Veel vakantiegangers geven de voorkeur om te verblijven op één locatie en daar het gebied rond te verkennen. Het kan ook zo zijn dat jij de voorkeur geeft aan om zo goed als het hele eiland af te gaan. Sicilië mag wel een eiland zijn, het is toch een aardig stukje om van de ene naar de andere kant van het eiland te komen. Dus een tussenstop is echt wel nodig ! Zo is het van Catani naar Trapani of Marsala, steden die aan de andere kant van het eiland liggen, al een goede 4 uur rijden. Dat is natuurlijk nauwelijks te doen en dan houd je bijna geen tijd meer over om de eindbestemming te verkennen. Dat is natuurlijk niet fijn. In dit geval kun je ervoor kiezen om tussenstops te maken!

Caltanissetta

De grootste stad in het binnenland van Sicilië is Caltanissetta. Verwar het niet met de provincie, want de hoofdstad heeft dezelfde naam als de provincie. In deze stad is voornamelijk veel te zien dan te doen. Zo zijn het historisch centrum en de kapellen van de stad de moeite waard om te checken. In de stad zelf zijn er meerdere opties om te overnachten. Dit is erg interessant als je naar de andere kant van het eiland wil reizen. Op die manier kan je namelijk zowel van de steden waar je langs komt nog wat zien, maar heb je ook meer de tijd om op het einddoel meer te bezichtigen en te doen.

Agrigento

De stad Agrigento ligt wat meer tegen de zeekant aan. Het is een vrij moderne stad met een oud centrum. Wat hier echt een aanrader is om te bezoeken is Valle dei Templi, een plateau dat boven de zee ligt met resten van een oude Griekse stad. Je zal denken dat overal het strand hetzelfde is, maar dit is echter niet het geval. Breng dan ook vooral op elke locatie waar je komt een bezoekje aan de kust. De kust van Agrigento is erg bijzonder door de witte kliffen. Van een afstandje ziet het er adembenemend mooi uit.

Cefalù

Cefalù staat bekend als oud vissersdorpje wat omgetoverd is tot een toeristische trekpleister. Voor wandelliefhebbers zit je op het juiste adres. Beneden Cefalù bevindt zich namelijk een natuurgebied dat Madonie heet. Dit is een enorm berglandschap waar ook nog eens typische bergdorpjes en prachtige bouwwerken te bewonderen zijn. Er zijn diverse wandelroutes die je kunt gaan lopen. Voor wandel- en natuurliefhebbers is dit zeker een aanrader om eens te bezoeken. Ben je uitgewandeld, dan kun je er voor kiezen om lekker uit te waaien op het strand van Cefalù. De straten van dit dorpje staan garant voor toffe winkeltjes en restaurants waar je heerlijk kunt genieten van de Italiaanse keuken.

Het eiland rondtoeren op Sicilië is dus zeker mogelijk! Zorg ervoor dat je altijd één of meerdere tussenstops pakt waar je een nachtje overnacht zodat je niet gehaast door het eiland heen hoeft rond te trekken. Je bent tenslotte op vakantie, waar het belangrijk is om te genieten en te beleven.

Sicilië.nl