Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Stranden

Zon, zee & strand!

Sicilië beschikt over duizend kilometer kustlijn, dus qua stranden zit het daar wel goed. De stranden op Sicilië zijn heel erg verschillend: zandstranden, kiezelstranden, blauw water en groen water. Alles komt voor op het eiland. Hieronder vind je een greep uit de stranden van het eiland die het bezoeken waard zijn.

San Vito Lo Capo

Dit is een strand met een geweldig zicht op de Monte Monaco: een berg. Je kan dit strand bezoeken als je een actieve bergbeklimming wil afwisselen met lekker luieren op het strand. Naast een prachtige baai vind je hier een lieflijke en sfeervolle boulevard met leuke restaurantjes en terrasjes. Ideaal om je middag hier te spenderen!

Mondello

Op iets meer dan een kwartiertje rijden vanaf Palermo vind je het Mondello strand. Het zand is kaatsend wit en de zee heeft een azuurblauwe kleur. Het beeld is perfect en de omgeving ook. Achter het strand vind je de stad Mondello, waar je kan gaan shoppen of iets kan eten in de vele restaurants. Op het strand zelf is het vaak druk, omdat het strand geliefd is bij zowel toeristen als de lokale bevolking. Voor een tientje per dag huur je ook een lekkere ligstoel.

Cefalu

Cefalu staat bekend als één van de mooiste steden op het eiland. Combineer een bezoekje aan deze stad met het strand, want het strand behoort ook zeker tot één van de prachtigste stranden van het eiland. In het weekend is het hier druk, omdat de lokale bevolking dan ook de verkoeling van het strand opzoekt. Doordeweeks is het nog te hebben qua drukte. Het strand is breed en lang en daardoor ideaal voor gezinnen.

Isola Bella

Dit is sowieso een van de meest bijzondere strandlocaties op Sicilië. Het strand ligt vlakbij Taormina, een dorp tussen Messina en Catánia. Je vindt hier een schattig baaitje met een kiezelstrand en in het midden van de baai ligt een eilandje, genaamd Isola Bella. Door het prachtige beeld wat je hebt als je naar deze baai kijkt, is het erg toeristisch. Zeker in het hoogseizoen moet je rekenen op drukte.

Vendicari Noto

Dit strand ligt middenin het natuurpark Vendicari Nature Reserve. Eén enorm voordeel: dit strand is relatief onbekend bij toeristen en daardoor lekker rustig. Je kan een wandeling maken door het natuurpark en vervolgens de verkoeling van de zee opzoeken bij het strand. Geniet van de rust, want dit is een van de weinige rustige stranden op Sicilië.

De stranden op Sicilië zijn mooi én toeristisch. Wie naar de mooiste strandjes wil, moet de drukte accepteren, tenzij je naar het prachtige, rustige Vendicari Noto gaat.

Sicilië.nl