Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Cultuur

Ondeck de cultuur van het prachtige eilandje !

Sicilië kende vroeger periodes van onafhankelijkheid, maar ook periodes waarin het eiland overheerst werd door andere volkoren. Hier heeft het eiland een rijke cultuur aan overgehouden, want elk volk dat voet zette op het eiland liet een stukje van hun eigen cultuur achter. Hieronder worden drie bekende cultuuruitingen van de Grieken, Romeinen en de christenen beschreven.

Vallei dei Templi

Dit is het bekendste voorbeeld van de Griekse invloed die is achtergelaten op het eiland. Vlakbij Agrigento, een stad in het zuiden van Sicilië, bouwden de Grieken hier zeven tempels in een typische stijl. Het gebied waarin de tempels liggen staat al sinds 1997 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Deze prachtige archeologische site vind je op de Via Panoramica Valle dei Templi. Je kan de tempels bewonderen van 8:30 tot 19:00 en in de zomermaanden kan je ’s nachts ook de tempels bekijken.

Villa Romana del Casale

Deze Romeinse Villa’s stammen uit de Romeinse tijd. De rijkste Romeinen zonderden zich graag af in enorme villa’s. Villa Romana del Casale ligt buiten de stad Piazza Armerina en staat bekend om de vele mozaïeken in het huis. Het is hier vaak druk, maar je kunt de drukte proberen te mijden door heel vroeg te gaan of juist later op de dag. De villa is elke dag geopend van 9 uur ’s ochtends tot zes uur in de avond.

Catacomba di San Giovanni

De catacomben van San Giovanni liggen in de stad Siracusa. In deze ondergrondse begraafplaats liggen de eerste christenen op Sicilië begraven. De openingstijden van de catacomben zijn van half tien ’s ochtends tot half één ’s middags. Vervolgens wordt er een siësta gehouden tot half drie en vanaf dan zijn de catacomben weer geopend tot vijf uur ’s middags. In de ochtend is het vaak drukker dan in de middag, dus mocht je de drukte willen vermijden, ga dan in de middag. Je kan gemakkelijk verdwalen in de catacomben, dus het is zowel handig als leerzaam om een gids mee te nemen die je alles kan vertellen over de geschiedenis.

Door de verschillende overheersers vind je in veel steden en dorpen een mix van culturen. Kerken en kathedralen hebben bijvoorbeeld zowel Arabische als Grieks-Romeinse architectuur. Deze combinatie van culturen maakt het eiland een speciale plek. Laat je verrassen door de bijzondere cultuur van Sicilië!

Sicilië.nl