Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Weer

Lekker weer op Sicilië !

Wie aan Sicilië denkt, denkt aan het warme weer. En dat klopt, want in Sicilië komt de temperatuur zelden onder het minpunt. Sicilië ligt vrij zuidelijk, ongeveer ten hoogte van de onderkant van de laars van Italië. Het eiland staat bekend om de beroemde vulkaan de Etna. 

Klimaat

Sicilië kent een Middellands Zeeklimaat. Hierdoor zijn de winters zacht en de zomers heet. In de zomer kan de temperatuur wel oplopen tot meer dan dertig graden. Hierdoor is het een populaire vakantiebestemming onder toeristen. De temperatuur kan soms nog hoger oplopen tot zo’n veertig graden. Dit ligt aan de Sirocco. Dit is een wind vanuit de Sahara, die warme, droge lucht vanuit de woestijn meebrengt naar Sicilië. De Sirocco kan een aantal dagen blijven waaien, waardoor de temperaturen flink stijgen.

Zomer in Sicilië

Voor veel toeristen is de zomer de perfecte reistijd. Ze genieten van het warme weer en vinden de drukte van de toeristen vaak niet zo erg. In de zomer is er een hoge zonzekerheid en de zon schijnt fel. Er valt amper neerslag, maar er is wel extra kans op zeer warm weer. Dit komt mede door de Sirocco. In de zomer ontsnappen de lokale inwoners aan de hitte in de middaguren tussen twaalf en drie. Ze houden dan hun siësta. Winkels sluiten vaak ook hun deuren in die drie uren.

Winter in Sicilië

In de winter valt er in principe geen sneeuw op het eiland, want de temperatuur blijft altijd rond de vijf graden boven het vriespunt hangen. Op de hoogvlaktes van de Etna vind je overigens wel sneeuw, omdat deze vlaktes hoog liggen, waar het kouder is. Extreme kou zal je op normale hoogte niet veel tegenkomen. Er valt wel veel neerslag in de wintermaanden en de zonzekerheid ligt ook aanzienlijk lager. De maximumtemperatuur kan in de wintermaanden toch ook wel de zestien à zeventien graden aantikken. Hier kan je dus gewoon comfortabel in een T-shirtje lopen. ’s Avonds koelt het flink af, maar overdag is het een lekkere temperatuur. Door de aangename temperaturen bloeit het eiland al helemaal op. Er zijn in de winter ook verschillende feesten en de natuur is al prachtig groen.

Het weer is in principe altijd aangenaam op Sicilië. Elk seizoen heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo kent de zomer veel zonzekerheid, maar is de extreme hitte soms een nadeel. In de winter valt er veel neerslag, maar zijn de temperaturen prima.

Sicilië.nl