Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Markten

Markten afstruinen op Sicilië

In Sicilië vind je leuke authentieke markten met verse groenten, fruit en vis maar ook kraampjes met kleding, antiek en huishoudelijke spullen. In de kleinste dorpen met gezellige smalle straatjes wandel je langs kraampjes met gereedschappen en keramiek. De marktlieden praten in het rap Siciliaans en laten je proeven van zoute olijven en sappige abrikozen. Ontdek de leukste marktjes op Sicilië en laat je verrassen door historische dorpjes en de meest kleurrijke kraampjes.

A’ Piscaria Mercato del Pesce

In Catania, gelegen aan de voet van de Etna kun je de markt A’ Piscaria Mercato del Pesce bezoeken. Een leuke en chaotische markt waar vissers hun verse vangst op een grappige en luide manier proberen te verkopen. De vismarkt vormt het centrum van deze markt, maar als je de kleine straatjes in wandelt zie je ook kraampjes met verse groente, lokale kazen, knapperige broden en typische Siciliaanse worstjes. De markt is erg bekend en daardoor behoorlijk druk. Het is dan ook aan te raden om deze markt ’s ochtends vroeg al te bezoeken.

Mercato Ballarò

Tussen het station en de kathedraal van Palermo ligt de prachtige markt Mercato Ballarò die vooral opvalt door haar kleurrijke kraampjes. Deze bekende versmarkt in Palermo is verdeeld over kleine charmante straatjes. Je vindt er kraampjes met zongerijpt fruit en dagverse groenten en ruik je de sappige sinaasappels, frisse venkel en zoute vis. Ook vind je hier een heel assortiment aan huishoudelijke benodigdheden en kun je heerlijk geurende kruiden kopen. De marktmensen zijn ontzettend vriendelijk en laten je graag proeven van de plaatselijke delicatessen.

Mercato di piazza Carlo Alberto

Mercato di piazza Carlo Alberto is grote markt in Catania en heeft ontzettend veel kraampjes. Hier vind je een grote verscheidenheid aan groenten- en fruitkramen waar ook de Sicilianen graag hun dagverse producten kopen. Op deze markt kun je echt winkelen voor de lekkerste recepten met ingrediënten zoals amandelen, kaas, fruit, groenten, antipasti en vers gevangen vis. Maar je kunt hier ook heerlijk rondkijken voor tassen, kleding en schoenen.  

Sicilië.nl