Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Top 3 steden op Sicilië

Een perfecte bestemming voor je zonvakantie vind je in de bal van de Italiaanse laars. Het eiland Sicilië in de Middellandse zee biedt voor ieder wat wils. Cultuur snuiven in de historische steden, klimmen op de meest actieve vulkaan van Europa of tot rust komen op Mazzaro Beach. Het kan allemaal! Hoewel het natuurlijk heerlijk is om tussen de steile rotswanden op de idyllische baaien te liggen, zijn de steden zeker de moeite waard om te bezoeken. Ik neem je mee naar de top 3 steden op Sicilië.

1: Karakteristiek Taormina

Terwijl vaak de hoofdstad op nummer één staat, zet ik Taormina bovenaan in de top 3 steden op Sicilië. Dit is namelijk de mooiste en oudste badplaats van Sicilië, gelegen op de berg Monte Tauro. Taormina bestond al ver voor de jaartelling, wat tot nu de dag nog terug te zien is. Een daarvan is het Griekse amfitheater vanwaar je een fantastisch panoramisch uitzicht hebt over de kustlijn en Etna. Dit openluchttheater is populair bij muziekliefhebbers. Hier worden namelijk in de zomer veel concerten georganiseerd. Geniet in deze stad van de mooie oude gebouwen, de uitzichten en het heerlijke Italiaanse eten in de vele restaurants.

Klik hier voor meer informatie over Karakteristiek Taormina.

2: Parelachtig Palermo

In het noordwesten ligt de hoofdstad Palermo. Kenmerken van deze stad zijn historische gebouwen, zoals kerken en kathedralen. Bezoek de kerk Santa Maria dell’Ammiraglio en kijk je ogen uit naar de kleurrijke mozaïeken en glasramen. Als je naar foto’s kijkt, verbaast het me niet dat dit gebouw de bekendste trekpleister is. Ook Palazzo dei Normanni (het Koninklijke Paleis) uit de 9e eeuw is een echte parel met de goudmozaïeken kapel. Na een dag de hoofdstad te hebben ontdekt, is het tijd om te genieten onder de Italiaanse zon onder het genot van een heerlijk wijntje. Dit kan op het plein Piazza Pretoria in het historische centrum. Vanuit het terras kijk je zo naar de twaalf meter hoge Fontana Pretoria fontein.

Klik hier voor meer informatie over Parelachtig Palermo.

3: Wijnstad Marsala

Deze middelgrote stad is te vinden in het zuidwesten van het eiland. Deze stad is wereld bekend om de Marsalawijn. Dit is een versterkte wijnsoort, net als Port en Sherry. Tegenwoordig ontdekken steeds meer toeristen deze mooie wijnstad. Wat zijn de redenen? De prachtige stranden en de mooie natuur. Mis niet de Barokke kerk Chiesa del Purgatorio en de oude stadspoort Porta Garibaldi. In tegenstelling tot de andere steden op Sicilië ligt Marsala op een vlak stuk land aan de Middellandse Zee. Bekijk de marmeren stenen in de stad, ontdek de pijp rokende Italianen en geniet van de beste wijnen en Siciliaanse hapjes in de wijnbarretjes.

Klik hier voor meer informatie over de wijnstad Marsala.

Buone vacanze! Welke stad is jouw favoriet?

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl