Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Op vakantie naar Sicilië? Hier moet je zijn!

Je hebt eindelijk je volgende vakantiebestemming gekozen: Sicilië! Geweldige keuze natuurlijk, maar nog steeds een groot eiland. Dus wat ga je dan allemaal doen op dit Zuid-Italiaanse paradijs? Ik help je een beetje op weg met mijn absolute favorieten op het eiland.

Etna

Naar Sicilië ga je natuurlijk niet zonder de Etna te hebben bezocht. Let echter wel op! In de afgelopen 10 jaar is er elk jaar een uitbarsting van de vulkaan geweest. Het zorgt wel voor spectaculaire beelden, maar als er wordt gewaarschuwd dat er veel activiteit is gemeten, blijf je beter op een veilige afstand. De echte actievelingen kunnen er een wandeltocht van een paar dagen van maken, maar ik besloot het anders te doen. Met een jeep kon ik tot een hoogte van zo’n 1800 meter komen, en vanaf daar ging ik verder met een gondel. Het uitzicht vanaf boven was werkelijk adembenemend!

Etna

Eolische eilanden

Niet zo ver bij de Etna vandaan liggen de Eolische eilanden. Als je vanaf het gebied rondom de vulkaan zo’n 2 uur noordelijk rijdt naar Capo d’Orlando, Patti of Messina, kun je de eilanden makkelijk bereiken vanuit deze steden. De Eolische eilandengroep heeft 7 eilanden, elk met zijn eigen bijzonderheid. Ik heb een tour van eiland naar eiland gedaan, maar je kunt er ook voor kiezen om alleen één of een paar eilanden te bezoeken.

Op het eiland Vulcano begon ik mijn tour. Hier bevindt zich een vulkaan die al sinds de 19e eeuw niet meer actief is, en daaromheen ligt een prachtig natuurreservaat. Vervolgens kwam ik op het grootste eiland Lipari terecht. Dit is een populaire toeristische bestemming met mooie kiezelstranden. Achter Lipari ligt het vruchtbare eiland Salina, waar heerlijke zoete wijnen worden geproduceerd. Links van Salina liggen de kleinere eilanden Filicudi en Alicudi. Veel valt er niet te beleven, maar je kunt er wel genieten van de Siciliaanse gastvrijheid en keuken. Tot slot liggen ten oosten van Salina de eilanden Panarea en Stromboli. Op het kleinste eiland Panarea bewonder je de schitterende natuur en Stromboli is één groot natuurwonder. Het hele eiland bestaat uit de vulkaan Stromboli, die nog zeer actief is.

Panarea

Palermo

De hoofdstad van Sicilië! Palermo is werkelijk een fantastische stad waar ik me wel dagen in kan verliezen. Het ligt in het noordwesten van het eiland en heeft een eigen luchthaven. Wat je zeker gezien moet hebben, is de kathedraal van Palermo. Maar ook het Teatro Massimo en het Palazzo dei Normanni zijn zeer indrukwekkende gebouwen. In de bruisende universiteitsstad kun je ook lekker shoppen, en het strand is niet ver weg!

Palermo

Nog op zoek naar een goede accommodatie op Sicilië? Bekijk dan eens onze bestemmingen.

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl