Hieronder lees je 5 leuke weetjes over Sicilië!
Kiezelstranden
Het grootste deel van de stranden in Sicilië zijn kiezelstranden, en dus geen zandstranden. Om deze reden is het water extra helder, en kan je alle kleine visjes zien zwemmen. Een tip is dus om altijd waterschoenen mee te nemen als je het strand gaat bezoeken en van plan bent de zee in te gaan.
Geen cappuccino na het eten
Sicilianen vinden het erg raar als men cappuccino besteld na een maaltijd. Hier zit namelijk een behoorlijke hoeveelheid melk in, en dit is volgens de Italianen raar om na je lunch of diner te drinken. Dit is in hun cultuur “too much”. In de Italiaanse cultuur drink je juist een espresso na het eten. Dit doen zij om een “after lunch/diner dip” te voorkomen.
Sterke economie
De economie van Sicilië is relatief sterk. Dit heeft het eiland aan een paar dingen te danken. Om te beginnen is de grond van sicilië heel vruchtbaar, door de vulkanische bodem. Dit zorgt ervoor dat producten zoals citroenen, sinaasappels, citroenen, olijven, olijfolie, amandelen en druiven erg populair zijn op het eiland. Wat sommigen misschien niet wisten, is dat daardoor dus ook wijn een belangrijk onderdeel van de Siciliaanse economie is. Andere belangrijke sectoren zijn verwerkt voedsel, chemicaliën, aardolie, kunstmest, textiel, schepen, lederwaren en bosproducten.
Toeristische trekpleisters
Sicilië wordt steeds bekender onder de toeristen. Dit komt mede doordat het eiland verschillende UNESCO-werelderfgoedsites heeft, zoals het archeologische gebied van Agrigento, de Villa Romana del Casale, de Eolische eilanden, de laatbarokke steden van de Val de Noto, en Syracuse en de rotsachtige Necropolis van Pantalica. Zeker het bezoeken waard!
Arancine/Arancini
De nummer een lekkernij in Sicilië heet arancine/arancini. Dit zijn gefrituurde risottoballetjes, gevuld met ragout, mozzarella, spinazie of ricotta, of combinaties hiervan. De Sicilianen zelf zijn het nog niet eens over de naam van dit lekkernij. In Palermo en omstreken worden de gefrituurde risottoballetjes arancine genoemd, omdat ze net zo groot en rond zijn als sinaasappels. In Catania heten ze arancini en hebben ze de vorm van de Etna, met een piramidevormige top. Hoe leuk is het om van dit heerlijke lekkernij te genieten op beide plaatsen, zodat je ze kan vergelijken met elkaar?
Wist jij dit allemaal al?