Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

5 trekpleisters op Sicilië die je zeker moet bezoeken!

Kijk jij al uit naar jouw volgende vakantie? In dit artikel vertellen we je meer over de vijf trekpleisters die je kunt bezoeken tijdens jouw verblijf op het eiland. Wil je meer weten? Lees dan zeker even verder.

Valle dei Templi

Boven de heuvel in Agrigento (in het zuiden van Sicilië), vind je de Valle dei Templi, een werelderfgoed site dat een aantal zeer goed bewaard gebleven Griekse Tempels herbergt, die dateren van ongeveer 500 voor Christus. Het is dus vrij uniek dat deze zo goed bewaard zijn gebleven, dat het nog steeds mogelijk is deze te bewonderen tijdens je bezoek aan Sicilië. Vanuit de parking loop je over de “heilige straat” naar de tempels toe. Deze zijn allemaal aan deze straat gelegen, dus je vindt ze gemakkelijk tijdens je bezoek aan de tempels. Tijdens je wandeling door de Valle dei Templi krijg je een goed beeld van de omvang van deze Griekse stad. Naast de tempels kun je ook allerlei andere mooie dingen bewonderen, zoals necropolissen, graven en de prachtige stadsmuren. We kunnen dus wel zeggen dat dit een van de mooiste Archeologische sites op Sicilië is.

Foto via Unsplash

Beklim de Cattedrale di Palermo

De kathedraal van Palermo is een echte aanrader voor liefhebbers van cultuur. Zowel de binnen- als de buitenkant van het bouwwerk zijn erg indrukwekkend en uniek door de verschillende bouwstijlen. Waar het begon als Byzantijnse kerk, werd het later omgedoopt tot een schitterende moskee, waaraan nog later nog allerlei extra’s uit de Renaissance en de Neoklassieke kunstperiode werden toegevoegd. 

De buitenkant van de kathedraal is ongelooflijk mooi. Tijdens je bezoek aan de kerk moet je dan ook vooral even kijken naar alle mooie binnenpleintjes en standbeelden die je er kan vinden. Je kan de kerk inclusief schatkamer en crypte gratis betreden om het interieur te bewonderen. Daarnaast hebben ook de schatkamer en de crypte een prachtig uitzicht wat je kan bewonderen tegen bijbetaling. Een combiticket voor alle drie de bezienswaardigheden binnenin de kathedraal kost €7 per persoon. Ideaal voor een leuk dagje weg met het gezin. 

In de kerk valt van alles te bewonderen, zoals het prachtige altaar, de kapellen waar keizers en koninginnen liggen begraven, en heel wat verschillende beelden en kunstvoorwerpen. De crypte is de onderste verdieping van de kerk en wordt ondersteund door prachtige granieten zuilen. Verwonder je tijdens je bezoek over de bijzondere collectie aan sieraden en schilderijen terwijl je door de kerk heen dwaalt.

De hoofdreden waarom deze kathedraal zoveel toeristen trekt is het prachtige uitzicht vanaf het dakterras. Na het beklimmen van de ronddraaiende trappen, kan je genieten van een panoramisch uitzicht over de stad.

Foto via Pexels

Ancient Theatre of Taormina

In het oosten van Sicilië vind je Taormina, een kleine stad gelegen op de Monte Tauro. Een stad die bekend is van het Griekse theater dat is uitgehouwen uit de berg en geliefd om haar ligging aan de Ionische zee. Het Griekse theater van Taormina is een fascinerend historisch monument en eveneens een wereldberoemde toeristische attractie.
Waan je in het verleden door te wandelen door het theater waar vroeger zelfs gladiatorengevechten plaatsvonden. Geniet van een schitterend uitzicht op zee én de Etna. Deze zijn zichtbaar door het ontbrekende centrale gedeelte. Naast het prachtige uitzicht, kan je ook genieten van verschillende voorstellingen die worden gegeven in het theater. Zo kan je bijvoorbeeld in de zomer sfeervolle concerten bijwonen. Een kaartje voor een bezoek aan het theater kost €10 per persoon.

Foto via Pexel

De Scala dei Turchi

In het zuiden van Sicilië, bij Agrigento vind je de La Scala dei Turchi. Een prachtige witte rots die zijn naam te danken heeft aan zijn vorm en de Turkse piraten die hierachter schuilt. Een échte toeristische trekpleister, gekenmerkt door zijn speciale witte kleur, die prachtig afsteekt tegen het helderblauwe water. In de zomer neem je hier een heerlijk verfrissende duik of geniet je van een fijn zonnetje op je gezicht. Bovendien strijk je hier neer voor een fijne picknick of maak je een mooie wandeling over de rots. 

Foto via Unsplash

Duomo di Monreale

Duomo di Monreale is een prachtige kathedraal, even buiten Palermo, die zowel van binnen als van buiten adembenemend mooi is.

Tijdens een visioen heeft koning Willem II gezien waar zijn vader ooit een schat verstopt heeft. Precies op die plek besloot hij de kathedraal te laten bouwen, met als doel het mooiste bouwwerk van het hele eiland te bouwen, door middel van unieke mozaïeken en een prachtig klooster. Zo gezegd, zo gedaan, want vandaag de dag is de kathedraal het hoogtepunt van de Arabisch-Normandische bouwkunst op Sicilië.

Bijna zesduizend vierkante meter kathedraal is bedekt met steentjes, die samen een schitterend verhaal vertellen. De mozaïeken dateren van na de dood van Willem II, die in de graftomben van de kathedraal begraven ligt samen met zijn vader Willem I. Een beetje luguber is de inscriptie die herinnert aan de dood van de Franse koning Lodewijk de Heilige, die hierheen werd gebracht nadat hij tijdens de Achtste Kruistocht is overleden. Zijn hart ligt hier nog steeds begraven.

Echte liefhebbers kunnen een bezoek brengen aan de schatkamer van de kathedraal, of aan het naastgelegen klooster met maar liefst 228 dubbele zuilen in Normandische stijl.

Na het bezoeken van de kathedraal is het een echte aanrader om de biscotti di Monreale te proeven. Deze koekjes worden gegeten tijdens het ontbijt, vergezeld van een overheerlijke espresso. In de zestiende eeuw werden deze koekjes gebakken door de nonnen van het benedictijner klooster in Monreale. Nu zijn het niet de nonnen die elke nacht het deeg kneden, maar de plaatselijke bakkers. Heerlijk om met jouw gezin te proberen!

Foto via Unsplash

Welke van deze trekpleisters staat bovenaan op jouw lijstje om te bezoeken?

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl