Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Legendes en mysterieuze plaatsen op Sicilië

Sicilië, het grootste eiland in de Middellandse Zee, is niet alleen bekend om zijn prachtige landschappen en heerlijke keuken, maar ook voor zijn rijke geschiedenis en mysterieuze charme. In dit blog nemen we je mee op een reis door het mystieke Sicilië. Laat je inspireren om dit magische eiland te ontdekken en lees meer over de legendes en mysterieuze plaatsen op Sicilië.

De Valle dei Templi

Een van de meest adembenemende archeologische sites ter wereld is te vinden in Agrigento: de Valle dei Templi, oftewel de Vallei van de Tempels. Deze oude Griekse stad herbergt enkele van de best bewaarde tempels buiten Griekenland. Wandel tussen de imposante zuilen van de Tempel van Concordia, de Tempel van Juno en de Tempel van Hercules.

Valle dei Templi

De betoverende Etna-vulkaan

Sicilië is de thuisbasis van de majestueuze Etna, Europa’s hoogste actieve vulkaan. Deze vuurspuwende reus, bedekt met sneeuw tijdens de wintermaanden, geeft het landschap een surrealistische schoonheid. Voor de avontuurlijke zielen biedt een tocht naar de top van de Etna een unieke kans om de kracht van de aarde te voelen en te genieten van een adembenemend uitzicht over het eiland.

Etna

Het geheimzinnige Syracuse

Syracuse is een havenstad en gemeente in het zuidoosten van Sicilië, Italië. De stad ligt aan de Ionische Zee en is doordrenkt van geschiedenis en mysterie. Het eiland Ortigia, verbonden met Siracusa door een brug, herbergt prachtige pleinen, kronkelende steegjes en historische kerken. Wandel door de straatjes en ontdek het geheimzinnige karakter van deze betoverende stad.

Syracuse

Het magische Taormina

Taormina, gelegen op een klif met uitzicht op de Ionische Zee, straalt een onweerstaanbare charme uit. Met zijn oude Griekse theater, charmante winkeltjes en adembenemende uitzichten, lijkt Taormina rechtstreeks uit een sprookje te zijn gekomen. Bezoekers worden betoverd door de sfeer van dit pittoreske stadje, waar geschiedenis en hedendaagse pracht harmonieus samenkomen.

Taormina

Sicilië, doordrenkt van legendes en mysterie, nodigt reizigers uit om deel te nemen aan een betoverende ontdekkingsreis.

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

Villa Galati

Familie Wijker, 16 mei 2019

Een vakantie vol servie

Ervaring

Heel mooi verzorgd en relaxed, kleinschalig resort. Handdoekjes leggen is niet aan de orde. Kom je later in het zwembad en zijn de bedjes vol, wordt er direct een bedje voor je bijgehaald. Appartementen zijn goed uitgerust. Heb je een keer geen zin om uit eten te gaan, heb je genoeg spullen in de keuken om zelf wat te kunnen maken.

Tips in de omgeving

Fondachello is niet heel bijzonder, maar er is wel op loopafstand van Villa Galati een supermarktje (met vers brood) en wat leuke restaurantjes en het strand. Taormina op nog geen half uurtje rijden is een supergezellig plaatsje. Bezoek aan de Etna en Alcantara kloof is in de buurt.

Bezocht Villa Galati in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Sicilië.nl