Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

UNESCO-werelderfgoedsteden op Sicilië

In het zuiden van Sicilië ligt een adembenemende regio die doordrenkt is van geschiedenis en architectonische pracht: Val di Noto. Deze regio staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en wordt geroemd om zijn overvloed aan barokke meesterwerken. De steden Noto, Ragusa, en Modica vormen de kroonjuwelen van Val di Noto en bieden een fascinerende reis terug in de tijd naar een periode van weelderige architectuur en artistieke verfijning. Raak geïnspireerd om deze UNESCO-werelderfgoedsteden op Sicilië te ontdekken.

Noto: De parel van de Barok

De stad Noto, ook wel bekend als de “Parel van de Barok,” is een van de meest opvallende bestemmingen in Val di Noto. Bij aankomst in Noto zul je meteen begrijpen waarom. Deze stad, ooit verwoest door een aardbeving in 1693, werd met prachtige barokke grandeur herbouwd. Hier vind je charmante pleinen, majestueuze kerken, en elegant versierde paleizen.

In het hart van Noto prijkt de imposante kathedraal van Noto, een meesterwerk van barokke architectuur. Het gouden zonlicht weerkaatst op de barokke gevel, en het interieur is een ware lust voor het oog. Slenter door de straten en bewonder de intrigerende architectuur, met ingewikkelde gevels, sierlijke balkons en weelderige sculpturen.

Ragusa: Dubbel plezier in de Barokke pracht

Ragusa, verdeeld in twee delen – Ragusa Ibla en Ragusa Superiore – biedt een dubbele dosis barokke grandeur. Allereerst, Ragusa Ibla: het oude historische centrum met smalle straatjes, pittoreske pleinen en karakteristieke stenen huizen die samen een unieke sfeer creëren. Dan nog Ragusa Superiore: het modernere deel, torent majestueus uit boven Ibla, en is de locatie van veel barokke kerken en paleizen.

Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Ragusa is de kerk van San Giorgio in Ragusa Ibla. Deze kerk, met zijn indrukwekkende trappenhuis en elegante koepel, is een perfect voorbeeld van de Siciliaanse barok. Wandel door de smalle straatjes van Ragusa Ibla en geniet van de prachtige vergezichten van de omliggende vallei.

Modica: Chocolade en architectuur

Modica, beroemd om zijn heerlijke chocolade, biedt ook een overvloed aan barokke pracht. De stad is in tweeën verdeeld door een diepe kloof en is bezaaid met kerken en paleizen die de rijke barokke erfenis van de regio weerspiegelen.

Een bezoek aan de kerk van San Giorgio in Modica is een absolute must. Deze kerk is gebouwd op een heuvel en biedt een spectaculair uitzicht op de stad. Het interieur is versierd met prachtige barokke details, en het is een van de meest indrukwekkende religieuze gebouwen in de regio. Na het bewonderen van de architectuur, kun je genieten van een heerlijke kop warme chocolade in een van de vele chocoladewinkels in Modica.

De barokke steden Noto, Ragusa en Modica vormen een meeslepende reis naar een tijdperk van weelderige creativiteit en architectonische verfijning. Het is een bestemming die liefhebbers van geschiedenis, architectuur en kunst zeker zal betoveren.

Weet jij al welke UNESCO-werelderfgoedsteden op Sicilië je als eerste gaat bezoeken?

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl