Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Taormina

Een perfecte combinatie van historie en cultuur!

Taormina heeft een ideale ligging op Sicilië, één van de redenen waarom toeristen gek op deze stad zijn. Maar niet alleen buitenlandse toeristen, ook de Italianen zelf zijn dol op een tripje naar deze stad. Er heerst een mild klimaat en door haar ligging, de architectuur in de stad en de natuur rondom de stad, is Taormina een perfecte vakantiebestemming.

Door de eeuwen heen

Meerdere volkeren kozen deze locatie in het verleden om zich te vestigen. Zoals de Grieken, Romeinen, Arabieren en Spanjaarden. De overblijfselen uit Taormina’s gouden tijden zijn nog overal in de plaats te bewonderen. Zo is er het Griekse Theater, de Duomo di Taormina en het Palazzo Corvaja. De openbare tuinen (Giardino Pubblico) en de abdij moet je ook zeker niet vergeten.

Sinds de opening van het eerste hotel in 1874 is Taormina één van de populairste toeristische bestemmingen van Europa. Je kunt hier genieten van een perfecte combinatie van historie en cultuur in combinatie met het ontspannen Italiaanse leven. Het toeristische kenmerk van Taormina is het Griekse Theater. Het Griekse theater werd gebouwd in de 3e eeuw voor Christus en uitgebreid door de Romeinen. Vanaf het theater heb je een prachtig uitzicht over de zee en de vulkaan de Etna.

Waar je moet zijn in Taormina

De stad ligt niet direct aan zee. De lager gelegen stranden, zijn prima bereikbaar met de snelle kabelbaan. In het historische centrum van Taormina is het zowel overdag als ’s avonds goed toeven en vind je veel souvenirs winkeltjes. In de beroemde hoofdstraat vind je naast elegante winkeltjes ook een ruime keus in restaurants. Maar ook trattoria’s, barretjes en de beste ijssalons.

Tijdens de vakantie op Sicilië zijn in de omgeving van Taormina leuke uitstapjes te maken. Je kunt bijvoorbeeld wandelen in natuurparken of golfen op de 18-holes baan. Of genieten van de heerlijk stranden in de omgeving en watersporten uitoefenen. Een excursie maken naar de vulkaan de Etna kan echt niet missen.

Taormina’s oude Griekse historie en middeleeuwse charme in combinatie met het unieke uitzicht op de Etna en de schitterende blauwe zee zal zeker een blijvende indruk achterlaten!

Sicilië.nl