Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Palermo

De naam Palermo stamt uit de tijd van de Feniciërs: zij gaven de plaats de naam “Panormos”, wat haven betekent. De stad ligt in het noordwesten van Sicilië en is met ruim 700.000 inwoners veruit de grootste stad van het eiland en zelfs de vierde stad van Italië. Voor veel reizigers zal hun vakantie op Sicilië in deze stad beginnen. Op 30 kilometer van de stad ligt een grote luchthaven en naar de haven wordt vanuit vele bestemmingen gevaren.

Must-sees in Palermo

Palermo heeft een rijke historie en vele bezienswaardigheden, al is de plaats nog steeds meer een havenplaats dan een toeristische trekpleister. De meeste reisgidsen zijn het er over eens dat een volledig bezoek aan de stad minstens drie dagen kost. Maar ook in een kortere periode kan u een aantal hoogtepunten bezoeken. In de Kathedraal van Palermo ziet u een mix van alle invloeden op de stad door de eeuwen heen. Zoals Arabisch, Romantisch, Gotisch en Renaissance. Palermo was al een welvarende stad onder de Romeinen en beleefde haar hoogtepunt onder de Arabieren. Later werd Palermo de hoofdstad van het koninkrijk van de Noormannen. Er is in feite weinig over van de oude stad. Toch is de invloed vanuit het Midden-Oosten nog wel aanwezig in de bouwstijl van kerken, straatjes in de oude binnenstad en de markten.

Openluchtmarkten en pleinen

Het geheel opgeknapte Theater Massimo is één van de belangrijkste attracties in de stad. Het is het grootste theater in Italië en in de zomer verplaatsen de voorstellingen zich naar buiten. Een bezoek aan Palermo is niet compleet zonder bezoek aan één van de vele openluchtmarkten in de stad. Iedere markt heeft haar eigen karakter; bezoek bijvoorbeeld de markt van Vucciria, Borgo Vecchio, Capo Ballaro of Piazza Perani.

De lokale bevolking leeft het meeste buiten op de plein. In de avonden verzamelen de locals zich op de pleinen om een hapje te eten of een drankje te drinken. Deze “Piazza cultuur” is erg kenmerken voor Palermo. Vooral de pleinen Verdi Palermo en Castelnuovo hebben de hele dag een doorstroom van Italianen. Op deze pleinen vind je dan ook de meeste restaurantjes, barretjes en kleine pop-up standjes naast de weg. Na een dag museumbezoek en slenteren door de stad is het goed ontspannen achter een aperitief op één van deze pleinen terwijl het Italiaanse leven aan u voorbij trekt.

Een populair uitstapje vanuit Palermo is de kathedraal van Monreale, zo’n 15 kilometer buiten de stad. Het interieur van de kathedraal met de ontelbare glanzende mozaïeken is onvergetelijk. De mozaïeken beelden zowel scènes uit de bijbel als uit de lokale geschiedenis uit.

Kenmerken

 • Aan de Noordkust
 • Slenteren over Piazza Verdi Palermo & Piazza Castelnuovo
 • Theater Massimo & openluchtmarkten

Pagina delen

Residence Dolcestate - Sicilië.nl
6,1

Residence Dolcestate

Cefalù, Noorden

 • Strand op 250 meter
 • Entertainment voor jong en oud
 • Gerechten van de chef-kok

Het echte Sicilië ontdekken doe je op Residence Dolcestate. De mooie stranden, de ongerepte natuur en de gastvrijheid van de lokale mensen op Sicilië!

Blogcategorieën

Bestemmingen in de buurt van Palermo

Residence Dolcestate - Sicilië.nl
6,1

Residence Dolcestate

Cefalù, Noorden

 • Strand op 250 meter
 • Entertainment voor jong en oud
 • Gerechten van de chef-kok

Het echte Sicilië ontdekken doe je op Residence Dolcestate. De mooie stranden, de ongerepte natuur en de gastvrijheid van de lokale mensen op Sicilië!

El Bahira - Sicilië.nl Tip
7,2

El Bahira

Castellammare del Golfo, Westen

 • Direct aan zee (noordwest kust)
 • Familiecamping
 • Restaurant

Camping El Bahira ligt ten westen van Palermo waar je verblijft in een luxe stacaravan. Het animatieteam organiseert activiteiten voor zowel jong als oud.

Fontana Barone - Sicilië.nl
9,2

Fontana Barone

Cefalù, Noorden

 • Max. 5 personen / 2 slaapkamers
 • Op ca. 5 km van Cefalù
 • Zandstrand op 600 meter

Fontana Barone is een ideaal vakantiepark op Sicilië voor het hele gezin, waar je welverdiende vakantie een vakantie wordt om nooit te vergeten!

Sicilië.nl