Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Marsala

Prachtige witte zandstranden!

Marsala ligt op het meest westelijke puntje van Sicilië in de provincie Trapani. De witte zandstranden worden door steeds meer vakantiegangers ontdekt. Maar de meeste mensen zullen bij het horen van de plaatsnaam Marsala toch als eerste aan de gelijknamige wijn denken. In de 18e eeuw werd deze zoetige wijn ontdekt door de Engelsman John Woodhouse. Hij liet de wijn in grote hoeveelheden naar Engeland verschepen.

Marsala-wijn

In het gezellige centrum van de stad zijn diverse bars en restaurants waar deze lokale wijn geproefd kan worden. Ook bij de wijnboeren in de omgeving van de stad vinden regelmatig proeverijen plaats. De Marsala-wijn is een geliefd ingrediënt voor lokale gerechten zoals de Pollo al Marsala. Ook in gerechten als Tiramisu gebruikt men ter plaatse de zoete Marsala. De bekendste gebeurtenis uit de geschiedenis van Marsala is de landing in mei 1860 van Giuseppe Garibaldi. Bekend van zijn 1000 vrijwilligers in rode shirts. Zijn begonnen hier aan hun mars voor de eenwording van Italië.

Stad van kunst en cultuur

Marsala is een plezierige plaats om een vakantie op Sicilië door te brengen. Naast alle voorzieningen voor toeristen zoals campings, vakantiehuizen en vele watersportfaciliteiten staat de stad ook bekend als kunststad. Vanaf mei worden er het hele seizoen culturele activiteiten georganiseerd met film, theater en concerten. Jaarlijks vindt op 24 juni het “Festa di San Giovanni” plaats met traditionele spelen en muziek. Op 10 augustus is het evenement “Calci di Stelle” met wijnproeverijen en voorstellingen. De diverse discotheken, pubs en wijnbars bieden vertier voor jong en oud.

Egadische eilanden

Een leuk uitstapje tijdens de vakantie in de stad is een tripje met de boot naar de Egadische Eilanden Favignana, Levanzo en Marittimo. Dagelijks vertrekken vanuit de haven veerboten naar deze eilanden. Op het wat ruigere Levanzo zijn wandelpaden aangelegd, bijvoorbeeld naar de mooie baai Cala Tramontana. De haven van de stad en het heldere water bij de stranden zijn meerdere malen bekroond.

Sicilië.nl