Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Voor het eerst dit jaar: de uitbarsting van vulkaan Etna

Het symbool van Sicilië: de Etna. Een stratovulkaan die nog steeds gevormd wordt door het botsen van twee platen. Een populaire bezienswaardigheid onder de vakantiegangers en wandelliefhebbers die op Sicilië hun vakantie doorbrengen. De Etna is de op één na actiefste vulkaan van Europa en zelfs ook één van de actiefste ter wereld. Dat bewijst hij momenteel ook maar weer. Precies op de dag dat ik mijn vakantie naar Sicilië heb geboekt, besloot de Etna weer lava te spuwen. Het gerommel van de eerste uitbarsting van de Etna van dit jaar kan zelfs tot in De Bilt worden gemeten.

Ik begon me natuurlijk al een beetje zorgen te maken over mijn vakantie, maar gelukkig valt het uiteindelijk allemaal wel mee. Het heeft nog geen problemen opgeleverd en het vliegverkeer in Catania ondervindt ook nog geen hinder. De uitbarsting leverde in ieder geval wel spectaculaire beelden (en geluiden) op:

Bron: YouTube Weer-en-Wind.nl

Ik kijk in alsnog heel erg uit naar mijn bezoek aan Sicilië – en aan de Etna. Heb je dit blog van Bart over zijn bezoek aan de Etna ook al gelezen?

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl