Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Touren op Sicilië

Sicilië is een prachtig stukje Italië. Het eiland is zeer divers wat het perfect maakt voor een vakantie. Het is hier geen probleem om weken te verblijven en te genieten van zon, zee en strand. Maar ook touren op Sicilië is erg aan te raden. Zo ontdek je de historie van het eiland of kun je bijvoorbeeld de Etna beklimmen. Alleen de routes over het eiland zijn al schitterend en de moeite waard. Als echte Nederlanders pakken we natuurlijk al snel de fiets om een gebied te verkennen of ons te verplaatsen. Maar het heuvelachtige landschap in Sicilië nodigt toch meer uit om de scooter te pakken. Zo kun je je makkelijk verplaatsen en hoef je niks te missen van het eiland!

De mooiste plekjes van het eiland

Met de wind door je haren en je zonnebril op je hoofd rijd je over de Siciliaanse wegen. Een heerlijk koel briesje en een geweldig uitzicht. Al moet je daarvoor niet in de grote stad rijden. De grote steden zijn namelijk erg druk: het verkeer gaat er kriskras door elkaar en iedereen heeft haast. Dat is een van de redenen om de rest van het eiland juist in alle rust te verkennen. De echte avonturiers kunnen bijvoorbeeld richting de Etna rijden en het laatste stukje lopend omhoog. Of tour langs pittoreske vissersdorpjes voor een goede lunch. De wereldberoemde windmolens in Trapani mag je niet overslaan tijdens je tour over Sicilië. Tot slot tour je vanaf het platteland zo door naar de kustlijn nabij Cefalu om lekker te ontspannen.

Foto: Sabine K via Pixabay

Al het gemak van een scooter

Alle vrijheid om je makkelijk te kunnen verplaatsen heb je met een scooter. Zo rijd je over de smalle weggetjes waar je met de auto niet kunt komen en zie je veel meer! Ook kun je stoppen wanneer je maar wilt. Kies daarom voor een scooter zodat je andere wegen kunt nemen en de drukte kunt vermijden. Rij van parel naar parel. Want dat is zeker mogelijk in Sicilië.

Touren op Sicilië met de scooter

Foto: Kirk Fisher via Pixabay

Kun je dit heerlijke vrije gevoel thuis niet meer los laten? Schaf een scooter aan en maak mooie ritjes door Nederland! Ook in Nederland zijn nog vele prachtige plekken te ontdekken. Sluit via Diks Verzekeringen makkelijk en snel een goedkope brommerverzekering af. Zo kun je dezelfde dag al de weg op! Direct genieten van de kilometers door het mooie Nederland.

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

10

Tenuta Antica Cavalleria

Familie Kolsteeg, 16 mei 2019

Perfecte vakantie gehad

Ervaring

Fantastische sfeer met enorme gastvrijheid. Alles wordt gedaan om het je naar de zin te maken. Je kunt volledig zelfvoorzienend zijn, maar het is ook heerlijk om bij Edith en Davide te ontbijten en ‘avonds aan te schuiven voor de maaltijd. Met wijn van het eigen huis, lokale producten, gerechten gemaakt door nonna. Heerlijk!

Tips in de omgeving

Alles, natuurlijk de Etna, je ziet aan de voet van deze vulkaan, maar ook richting de kust zijn er veel leuke dorpjes. De oostkust van Sicilie is mooi en op plekken toeristisch, maar er zijn ook rustige plekjes.

Bezocht Tenuta Antica Cavalleria in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Sicilië.nl