Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

4 x onontdekt Agrigento

Zelf baan ik me het liefst een weg uit de mensenmassa om op zoek te gaan naar plekken waar je in aanraking komt met locals en hun cultuur. Want dat is reizen voor mij! Geldt dit ook voor jou? Bezoek dan onontdekt Agrigento, het liefst voor meerdere dagen inclusief overnachtingen. In dit blog vertel ik je waarom ik zo enthousiast ben over deze Siciliaanse provincie.

Overnachten bij locals

Overnachten nabij Agrigento is geweldig! In een oase van rust en natuur overnachten in een agriturismo bij locals. Samen verse kruiden en groenten van het land halen waarna de eigenaren je leren hoe je typisch Siciliaanse gerechten klaarmaakt. In de nieuwste editie van het magazine De Smaak van Italië, die geheel gewijd is aan Sicilië, worden enkele tips gegeven voor dit soort plekken om te overnachten. Helemaal zelf getest en bijgehouden in een reisdagboek dat ook te lezen is in het magazine.

Onontdekt Agrigento, overnachten bij locals

Foto: Nazar Hrabovyi via Unsplash

Rustige stranden

Stranden blijf ik geweldig vinden. Het geluid van de golven en een zicht dat oneindig lijkt. Rondstruinen over het zand en de rotsen op zoek naar schelpjes of diertjes. Een niet te missen onderdeel: rust! En dat is nu net waar het op veel stranden aan ontbreekt. Maar in Agrigento? Daar vind je van die stranden waar je nauwelijks toeristen spot. Sla Punta Grande zeker niet over!

Onontdekt Agrigento, rustige stranden

Foto: davide ragusa via Unsplash

Fietsen door de heuvels

De beste manier om rustige en onontdekte plekjes te ontdekken in Agrigento is door zelf op pad te gaan. Stap op die fiets en waag je aan smalle straatjes die je door de heuvels leiden. Op pad gaan met een gids kan natuurlijk ook!

Onontdekt Agrigento, heuvels

Foto: Prasesh Shiwakoti via Unsplash

Bezoek Valle dei Templi op een rustig tijdstip

Oké, onontdekt zijn deze wereldberoemde overblijfselen zeker niet, maar ben je in Agrigento dan kan een bezoek aan Valle dei Templi natuurlijk echt niet ontbreken. Niet voor niets staan deze bouwwerken op de UNESCO werelderfgoedlijst. Om toch aan de toeristenmassa te ontsnappen deelt De Smaak van Italië een tip: bezoek dit archeologische wonder op zondagochtend!

Onontdekt Agrigento, Valle dei Templi

Foto: Michael via Pixabay

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

Villa Galati

Familie Wijker, 16 mei 2019

Een vakantie vol servie

Ervaring

Heel mooi verzorgd en relaxed, kleinschalig resort. Handdoekjes leggen is niet aan de orde. Kom je later in het zwembad en zijn de bedjes vol, wordt er direct een bedje voor je bijgehaald. Appartementen zijn goed uitgerust. Heb je een keer geen zin om uit eten te gaan, heb je genoeg spullen in de keuken om zelf wat te kunnen maken.

Tips in de omgeving

Fondachello is niet heel bijzonder, maar er is wel op loopafstand van Villa Galati een supermarktje (met vers brood) en wat leuke restaurantjes en het strand. Taormina op nog geen half uurtje rijden is een supergezellig plaatsje. Bezoek aan de Etna en Alcantara kloof is in de buurt.

Bezocht Villa Galati in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Sicilië.nl