Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

4 x onontdekt Agrigento

Zelf baan ik me het liefst een weg uit de mensenmassa om op zoek te gaan naar plekken waar je in aanraking komt met locals en hun cultuur. Want dat is reizen voor mij! Geldt dit ook voor jou? Bezoek dan onontdekt Agrigento, het liefst voor meerdere dagen inclusief overnachtingen. In dit blog vertel ik je waarom ik zo enthousiast ben over deze Siciliaanse provincie.

Overnachten bij locals

Overnachten nabij Agrigento is geweldig! In een oase van rust en natuur overnachten in een agriturismo bij locals. Samen verse kruiden en groenten van het land halen waarna de eigenaren je leren hoe je typisch Siciliaanse gerechten klaarmaakt. In de nieuwste editie van het magazine De Smaak van Italië, die geheel gewijd is aan Sicilië, worden enkele tips gegeven voor dit soort plekken om te overnachten. Helemaal zelf getest en bijgehouden in een reisdagboek dat ook te lezen is in het magazine.

Onontdekt Agrigento, overnachten bij locals

Foto: Nazar Hrabovyi via Unsplash

Rustige stranden

Stranden blijf ik geweldig vinden. Het geluid van de golven en een zicht dat oneindig lijkt. Rondstruinen over het zand en de rotsen op zoek naar schelpjes of diertjes. Een niet te missen onderdeel: rust! En dat is nu net waar het op veel stranden aan ontbreekt. Maar in Agrigento? Daar vind je van die stranden waar je nauwelijks toeristen spot. Sla Punta Grande zeker niet over!

Onontdekt Agrigento, rustige stranden

Foto: davide ragusa via Unsplash

Fietsen door de heuvels

De beste manier om rustige en onontdekte plekjes te ontdekken in Agrigento is door zelf op pad te gaan. Stap op die fiets en waag je aan smalle straatjes die je door de heuvels leiden. Op pad gaan met een gids kan natuurlijk ook!

Onontdekt Agrigento, heuvels

Foto: Prasesh Shiwakoti via Unsplash

Bezoek Valle dei Templi op een rustig tijdstip

Oké, onontdekt zijn deze wereldberoemde overblijfselen zeker niet, maar ben je in Agrigento dan kan een bezoek aan Valle dei Templi natuurlijk echt niet ontbreken. Niet voor niets staan deze bouwwerken op de UNESCO werelderfgoedlijst. Om toch aan de toeristenmassa te ontsnappen deelt De Smaak van Italië een tip: bezoek dit archeologische wonder op zondagochtend!

Onontdekt Agrigento, Valle dei Templi

Foto: Michael via Pixabay

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

9

Marinello

Familie van der Veen, 15 augustus 2016

Supermooie ligging aan het strand

Supermooie ligging aan het strand. Hele heldere en schone zee om in te zwemmen. En veel bomen en rotsen om je heen. Geeft een heel rustgevend gevoel. Zeker een bezoek brengen aan de vulkaan de Etna (als je een beetje goed ter been bent, helemaal naar de top klimmen). En het plaatsje Cefalu iets meer naar het westen is ook een aanrader.

Bezocht Marinello met partner.

Bestemming bekijken

Sicilië.nl