Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

In de herfstvakantie naar Sicilië

Nog een paar weekjes te gaan en dan zit de zomervakantie er voor de meeste Nederlanders alweer op. Of je nu op vakantie bent geweest of niet wij hopen dat jullie allemaal een fijne vakantie hebben gehad. Het echte leven gaat weer beginnen en het is weer uitkijken naar de volgende vakantie die op de planning staat. Iedereen wil zo lang mogelijk van het mooie weer genieten, dus we zoeken in de herfst nog graag de zon even op. In veel Europese landen is het nog heerlijk weer in deze tijd van het jaar. Zo ook op Sicilië. Net als Sardinië wordt ook Sicilië een steeds populairdere vakantiebestemming. Wij snappen wel waarom!

Foto: Luiz Centenaro via Unsplash

Waarom in de herfstvakantie naar Sicilië?

Niet voor niets wordt Sicilië (ook door de Italianen zelf!) het Echte Italië genoemd. Toerisme heeft hier nog niet de overhand en de Sicilianen hebben, zeker in de herfst, wat meer tijd om persoonlijke aandacht aan hun gasten te geven. Je zintuigen worden op Sicilië goed geprikkeld. De typisch Italiaanse geuren, kleuren en smaken vind je hier overal.

Het voor- en najaar zijn ideale periodes om naar dit eiland af te reizen. Het is hier dan gemiddeld een fijne 25 graden. Perfect voor een dagje strand (het zeewater is lekker opgewarmd!), een dagje druiven en olijven plukken, maar ook ideaal voor wat culturele uitstapjes of een mooie tour over het eiland. Tururi Tours biedt heel wat mooie rondreizen aan en wil op een duurzame en verantwoorde manier de reiziger het authentieke Sicilië laten zien. De aanbieder kent het eiland als geen ander, dus of je nu tijdens je rondreis veel natuur, cultuur of strand wilt zien, het kan allemaal. Bij Tururi Tours kan je je reis op maat maken zodat hij volledig aansluit op jouw wensen.

Foto: Don Fontijn via UnSplash 

Sicilië in de herfst: strand

Sicilië beschikt over een kustlijn van 1000 kilometer, dus het strand is nooit ver weg. Het eiland is weliswaar even groot als België, maar beschikt over een grote variëteit aan flora, fauna en ook stranden. Zo lig je op het strand van Scala dei Turchi niet op wit strand, maar op witte rotsen. Lig je toch liever op het zand? Dan is San Vito Lo Capo perfect. In deze baai vind je palmbomen, maar ook een gezellige boulevard met winkels en terrasjes. Overal waar je komt is het water helder en blauw. Tenslotte is een mooi plekje vinden in de herfst heel makkelijk!

Leuke uitstapjes

Over leuke uitstapjes op Sicilië kunnen we wel een boek schrijven, maar in dit blog kunnen we er slechts een paar uitlichten. Bijzonder aan Sicilië zijn de tientallen natuurreservaten die het eiland rijk is. Bezoek er tijdens je verblijf dus zeker één, bijvoorbeeld het Riserva Naturale di Cava Grande del Cassibile. Een kloof van meer dan tien kilometer lang, uitgehouwen door de rivier Cassibile, siert dit gebied. Ongeveer drieduizend hectare aan natuurschoon ligt hier op je te wachten. Perfect voor een wandeling. Wandel naar de bodem van de kloof en geniet van het heldere rivierwater, de kleine meertjes en watervallen.

Het stadje Trapani aan de westkant van Sicilië is ook een leuk plaatsje om aan te doen. Vooral ’s avonds en ’s nachts is het hier heel levendig. Overal waar je komt, hoor je muziek. Hier kun je heerlijk je avond op het terras afsluiten. Hapje eten? Trapani beschikt over heel wat goede visrestaurants. Probeer hier de viscouscous of ga gewoon voor een lekkere pizza!

Als je je toch aan de westkant bevindt, kun je het sfeervolle dorpje Erice niet overslaan. Hier liggen middeleeuwse straatjes en andere overblijfselen uit de tijd van monniken en ridders op je te wachten! Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over het westen van Sicilië. Denk aan de Saline, de zee, de Egadische eilanden en zoutvlaktes. Zucht…

Een ander leuk uitstapje voor het najaar: druiven of olijven plukken! Zo vers zag je ze niet eerder. ’s Avonds kun je ze dan meteen verwerken in een lekker gerecht of als borrelhapje eten.

Foto: Krisjanis Mezulis Via Unsplash

Ook zo enthousiast geworden van alles wat Sicilië te bieden heeft en wil je eigenlijk zoveel mogelijk van het eiland bekijken tijdens je verblijf? Bekijk de website van Tururi en de verschillende soorten rondreizen!

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl