Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Trapani

De historische handelsplaats voor zout!

Trapani is een stad in het noordwesten van Sicilië. De stad is een visserij- en ferryhaven met een rijke historie. Het is een goede uitvalsbasis voor toeristen om dit deel van Sicilië te verkennen. Vanuit de haven varen regelmatig veerboten naar het eiland Pantelleria, Sardinië en zelfs naar Tunis.

Met de auto is het nog geen 100 kilometer rijden naar de hoofdstad Palermo. Het goedkope openbaar vervoer per trein is een goed alternatief om ontspannen naar Palermo te reizen. De treinreis is een mooie tocht langs de zee en door de bergen.

Zout

In de oudheid was Trapani een bekende handelsplaats voor handel met Afrika, Napels en het westelijke deel van de Middellandse Zee. Eén van de bekendste producten uit de streek rond de stad is het zout. Langs de kust tussen Trapani en Marsala liggen nog steeds de zoutpannen met hun karakteristieke molens, waarvan er nog drie toegankelijk zijn.

Nieuw en oud Trapani

Na een bombardement in de Tweede Wereldoorlog is een deel van de stad opnieuw opgebouwd en bestaat Trapani uit een nieuw en oud gedeelte. De oude stad is grotendeels voetgangersgebied. Langs de hoofdstraat Corso Vittorio Emanuele zijn verschillende barokke gebouwen en kerken te bewonderen. In het nieuwe deel van de stad bevinden zich de hippe winkels.

Tijdens de zomermaanden worden opera’s opgevoerd en concerten gegeven in de lommerrijke tuinen van Villa Margherita.

Trapani is nog relatief onbekend als toeristische bestemming, maar een bezoekje aan deze stad vanaf je vakantiehuis in het westelijk deel van Sicilië is zeker de moeite waard.

Sicilië.nl