Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Op vakantie met je gezin? 5 tips voor een relaxte vakantie

Wanneer je op vakantie gaat met het hele gezin, wil je vooral dat de kinderen het naar hun zin hebben. Maar als ouder wil je natuurlijk ook genieten en even welverdiend ontspannen! Ga je een villa huren Italië, dan weet je zeker dat iedereen zich zal vermaken. Er is genoeg te doen en te zien, en in je vakantiehuis kun je helemaal tot rust komen. Ook op vakantie met je gezin? Dankzij onze 5 tips voor een relaxte vakantie heeft iedereen een topvakantie!

5 tips voor een relaxte vakantie
Foto van Bessi via Pixabay

Tip 1: Kies een kindvriendelijk vakantiehuis

Jij kent jouw kinderen het best en jij weet wat ze willen en nodig hebben. Zoek daar ook naar wanneer je een vakantie gaat boeken. Een kinderbed of -stoel kan handig zijn, maar wellicht dat een recreatieruimte, speeltuin of georganiseerde kinderactiviteiten ook geen overbodige luxe zijn. Net als de beschikbaarheid van fietsen!

Tip 2: Ga voor een privé zwembad

Ga je lekker met het hele gezin op vakantie? Huur dan een vakantiehuis met zwembad. In Italië zijn er maar liefst meer dan vierduizend te vinden. Wanneer je een zwembad bij je vakantiehuis of villa hebt, weet je zeker dat de kids zich nooit zullen vervelen. Dat betekent dat de ouders ook lekker kunnen ontspannen. En natuurlijk zelf af en toe een duik in het zwembad kunnen nemen!

5 tips voor een relaxte vakantie
Foto van thibaultjugain via Pixabay

Tip 3: Zorg dat er meer in de buurt is

Een vakantiehuis met zwembad is heerlijk, maar tijdens je vakantie wil je iets meer zien van Italië dan alleen je verblijf. Zorg er dus voor dat er meer te doen is in de omgeving. Gaan er tieners mee? Kies dan een locatie in de buurt van een stad of dorp waar ze eventueel zelf heen kunnen om te winkelen, wat te gaan drinken of leeftijdsgenoten te ontmoeten.

Tip 4: Plan momenten in voor jezelf

Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen kun je tijdens de vakantie ook bepaalde momenten inplannen om even tot rust te komen. Kleine kinderen gaan vroeg naar bed. Maak hier gebruik van door je rustmomenten te pakken, maar ook een date-avondje met je partner in te plannen. Zijn de kids al wat ouder? Geef aan dat ze je even niet mogen storen, dat begrijpen ze best.

5 tips voor een relaxte vakantie
Foto van Sonja Langford via Unsplash

Tip 5: Wellness

Alsof een zwembad nog niet luxe genoeg is, zijn er ook talloze luxe vakantiehuizen met wellnessfaciliteiten te huur. Zo kun je die momenten voor jezelf inplannen in de jacuzzi, de sauna of het stoombad…

Dit waren onze 5 tips voor een relaxte vakantie. Welke tip vind jij onmisbaar?

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl