Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De mooiste natuurgebieden op Sicilië

Sicilië heeft veel te bieden op het gebied van cultuur, amusement en bezienswaardigheden. Zo zijn er tal van leuke stadjes en stranden waarmee je je vakantiedagen wel kunt vullen. Maar wat altijd een beetje vergeten wordt zijn de schatten van moeder natuur. Geheel onterecht, want op Sicilië heb je natuurgebieden waar je u tegen zegt! Daarom nemen we je in dit blog mee naar de mooiste natuurgebieden op Sicilië.

Cavagrande

Cavagrande ligt in het zuidoosten van Sicilië. Deze plek staat ook wel bekend als de Grand Canyon van Sicilië. De grote kloof met kraakheldere meertjes is een lust voor het oog. Wil je een duik nemen in de meertjes? Dat kan! Het is zowat het zuiverste water van heel Italië en veel beter dan dat krijg je het niet. Bovendien word je hier getrakteerd op adembenemend uitzicht dankzij alle hoogteverschillen. Naast de imposante bergen zijn de watervallen ook een echte eyecatcher. Tijdens je bezoek kun je zomaar een wild dier tegenkomen dat hier in vrede leeft. Het is een waar paradijs!

green grass field
Foto van Alexis Subias via Unsplash

Scala dei Turchi

Een andere magische plek op Sicilië is Scala dei Turchi. Het strand zelf is al prachtig, maar het meest bijzondere is de omgeving. Je bevindt je hier naast krijtrotsen. Dat zijn grote rotsen die helemaal wit zijn. Hoe mooi is dat? Verder ben je hier aan het juiste adres om een middagje heerlijk van het strand genieten en lekker te zwemmen in de Italiaanse zee. Let wel op, want de plek is niet heel makkelijk te bereiken en weinig mensen weten er ook van. Maar dat geeft de plek alleen maar meer charme.

Via Unsplash van Jasmin Rath

Etna

Als laatste heb je nog het bekende Etna natuurgebied. De Etna is nog steeds een actieve vulkaan op Sicilië waar je ook mooie wandelingen kunt maken. Het is zelfs mogelijk om naar de top van de vulkaan te gaan! Het landschap om de vulkaan ziet er heel bijzonder uit en doet denken aan de maan. Dat maakt de plek natuurlijk uniek! Als je wilt kun je ook met een kabelbaan naar de top van de vulkaan. Maar als we heel eerlijk zijn is het het leukst om naar de top te klimmen.

Via Unsplash van Petr Slováček

Dit waren de mooiste natuurgebieden op Sicilië. Welk gebied wil jij als eerst bezoeken?

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

Rais Gerbi

Familie Mulder, 16 mei 2019

Mooie camping!

Ervaring

Het is een mooie camping met een mooi zwembad en leuke facilteiten. Het heeft een eigen strandje aan helder water en plaatsen voor verschillend samengestelde groepen. En het ligt vlakbij een dorp en het spoor (goede verbinding met Palermo en Messina).

Tips in de omgeving

Park Madonie en de dorpjes die daar in liggen.En natuurlijk de zee..

Bezocht Rais Gerbi in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Sicilië.nl