Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Gebruik een VPN op Sicilië om Nederlandse TV te kijken!

Ga je op vakantie naar Sicilië? Dan zul je vooral genieten van de prachtige stranden die het eiland te bieden heeft. Er zijn ook genoeg bezienswaardigheden om het er een paar weken vol te houden. Maar er zijn uiteraard ook momenten dat het minder mooi weer is of je even tot rust komt in het hotel. Even snel naar je favoriete film of serie uit Nederland kijken kan best een lastige klus worden. Veel van deze series zijn in verband met auteursrechten in het buitenland geblokkeerd. Dat terwijl je toch een Nederlands abonnement hebt en er gewoon voor betaalt. Hoe kun je deze content dan toch kijken?

Nederlandse content kijken

Het kijken naar Nederlandse content zoals de programma’s van de NPO kan op Sicilië lastig zijn. Dat komt niet doordat de Italiaanse overheid de content blokkeert, maar doordat de NPO het in sommige gevallen onmogelijk maakt om content in het buitenland te bekijken. Dat heeft te maken met auteursrechten. De NPO heeft dan alleen de rechten om de content in Nederland uit te zenden. Denk bijvoorbeeld aan Studio Sport of het NOS Journaal. Ook andere content kan soms maar lastig te bekijken zijn. Denk bijvoorbeeld aan de gratis streams van de NPO of KIJK.nl. In het buitenland Nederlandse televisie kijken kan daardoor erg lastig worden. Toch kun je dit probleem verhelpen door te ‘unblocken’ aan de hand van een VPN.

Foto via Unsplash

Blokkades in het buitenland

Een streamingdienst kan ervoor kiezen om de content alleen zichtbaar te maken als je in Nederland bent. De dienst weet dat je in Nederland bent aan de hand van je IP-adres. Als blijkt dat je momenteel niet in Nederland bent, kiest de dienst ervoor om de content niet te tonen. Je krijgt dan een melding te zien dat je in verband met auteursrechten momenteel niet mag kijken naar de content in het buitenland. De meeste Nederlandse streamingdiensten zoals NPO Start en Kijk.nl werken vaak alleen in Nederland vanwege auteursrechten.

Je kunt vaak wel kijken naar de content van RTL XL, Videoland, ESPN, NLZIET en Netflix. Dat komt doordat het hier gaat om betaalde content. Daarvoor is binnen de Europese Unie afgesproken dat je sinds april 2018 overal binnen de Europese Unie naar deze content mag kijken. Sicilië valt onder Italië en is daarmee dus onderdeel van de Europese Unie. Maar sommige zenders blokkeren bepaalde programma’s alsnog. Hoewel je normaalgesproken binnen de EU overal naar de programma’s mag kijken, is dat in de praktijk lang niet altijd het geval.

Foto via Pexels

Content unblocken met een VPN

Loop je op Sicilië tegen zo’n blokkade op? Dan ziet de streamingdienst waarschijnlijk aan de hand van je IP-adres dat je niet in Nederland bent. Je kunt dit probleem gemakkelijk oplossen voor een Virtual Private Network (VPN) te gebruiken. Op die manier wordt alle internetverkeer op je smartphone, tablet of laptop via de VPN-aanbieder naar de Nederlandse streamingdiensten gestuurd.

Een VPN-dienst heb je al voor een paar euro per maand. Je krijgt daarbij software meegeleverd die je moet installeren. Daarna kun je via de software een locatie kiezen. Kies op Sicilië gerust voor Amsterdam of een andere plek in Nederland wanneer je de software opent. Op die manier maak je in Sicilië verbinding met het internet via de Nederlandse servers. Het gevolg is dat je dan een Nederlands IP-adres krijgt. Doordat al het internetverkeer via Nederland verloopt, zullen de streaming diensten de content niet langer blokkeren.

Foto via Pexels

Met een VPN kun je dus kunstmatig je IP-adres naar een IP-adres uit een ander land veranderen. Bij het streamen van content kun je het best kiezen voor een betaalde dienst. Zo loop je niet op tegen datalimieten of lage snelheden. Het is ook mogelijk eerst te betalen en binnen 30 dagen je geld terug te vragen als je toch niet tevreden bent. Op die manier kun je gemakkelijk en veilig in het buitenland televisiekijken.

Welk programma zou jij kijken in het buitenland?

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl