Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Karakteristieken per bestemming van Sicilië

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om op vakantie te gaan naar Sicilië. Dat is niet voor niets, want het is een geliefd eiland in de Middellandse Zee. Sicilië is niet alleen het grootste eiland in de zee, maar heeft ook nog eens een enorme culturele rijkdom. Je moet dus zeker naar Sicilië zijn geweest als je op vakantie gaat. Dankzij al deze culturele rijkdommen kun je je er meerdere weken vermaken. Er is namelijk genoeg te beleven. Denk bijvoorbeeld aan het bezoeken van Cefalu of Giardini-Naxos. Reizen naar Sicilië is erg gemakkelijk en duurzaam. Als je naar Sicilië reist met Sunweb of Eliza was here is dat veelal met huurauto, in plaats van het vliegtuig. In sommige plaatjes kun je alleen komen door de pendelbus of de kabelbaan te nemen.

Cefalú

Een plaats op Sicilië dat zeker het bezoeken waard is, is Cefalú. De plaats heeft zijn naam te danken aan een rots met de vorm van een hoofddeksel. Cefalú is dan ook volledig rondom deze rots gebouwd. Inmiddels heeft de plaats meer dan 14.000 inwoners. Wat dit eiland een grote trekpleister voor toeristen maakt, is dat je er goed naar het strand kunt en ook vissers er hun hobby uit kunnen oefenen. Cefalú ziet er schilderachtig uit en ligt ongeveer 70 kilometer ten oosten van Palermo.

Als je in Cefalú bent, breng dan zeker een bezoek aan de Normandische Kathedraal. Deze is gebouwd tussen 1133 en 1149 door Rogier II. Deze staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

Foto via Unsplash

Giardini-Naxos

Aan de oostkust van Sicilië vind je Giardini-Naxos. Dit is een geliefde vakantiebestemming vanwege de combinatie van Griekse geschiedenis en mooie stranden. Het is dan ook een schilderachtige badplaats waar je goed van de zon kunt genieten. De stad is ondanks het feit dat het maar een paar honderd inwoners heeft, erg levendig en bruisend. Er zijn tal van restaurants, bars en winkeltjes te vinden. In Giardini-Naxos is genoeg te doen. Breng een bezoek aan het strand, ga duiken en bekijk de verschillende kunstwerken die meer dan 2000 jaar oud zijn.

Waar Giardini-Naxos voorheen een slaperig vissersdorpje was, is het nu een grote toeristische trekpleister. Wil je meer weten over de beschaving van dit dorp? Breng dan eens een bezoek aan het Museo Archeologico di Giardini-Naxos. ‘s Avonds kun je er leuk uitgaan dankzij de vele clubs en cocktailbars die tot laat open zijn.

Foto via Unsplash

Taormina

Taormina is één van de mooiste dorpen in Sicilië. Dat weten meer reizigers, want het wordt drukbezocht. Deze stad is vooral leuk vanwege zijn mooie winkeltjes, leuke restaurants en de geschiedenis. Lager in het dorp vind je prachtige stranden waar je heerlijk tot rust kunt komen. Je vindt in de stad daarnaast overblijfselen van de Griekse Oudheid. Denk bijvoorbeeld aan het oude Griekse theater. Vanuit je hotelraam heb je een prachtig uitzicht op de vulkaan Etna, die prominent op de achtergrond te zien is. Let op: je kunt in Taormina niet met de auto rijden. Om in de binnenstad te komen neem je de pendelbus of kabelbaan. Daar geniet je van mooie oude Middeleeuwse huizen en koop je een souvenir in de vele winkeltjes.

Foto via Pixabay

Taormina Mare

Kun je maar geen genoeg krijgen van Taormina? Kom dan heerlijk tot rust op het strand van deze prachtige stad. Daarvoor dien je eerst de kabelbaan te nemen naar Taormina Mare (Mazzaro). Je komt dan een stuk lager in de stad uit en hebt goed uitzicht op de stee. Als je de kustweg volgt, kom je bij Isola Bella uit. Dat is een klein eilandje dat nog net verbonden is met het vaste land. Kies ervoor om in het voorjaar te gaan; dan is het nog niet erg warm en kun je genieten van super helder en blauw zeewater.

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

Le Residenze Archimede

Familie Rademaker, 16 mei 2019

Prachtig park

Ervaring

Mooi ingericht park. Goede groenvoorzieningen. Vriendelijk personeel. Prachtig zwembad. Prima uitvalsbasis voor Siracusa, Noto, Cava Grande di Cassibile, stranden van San Lorenzo en Lido di Noto.

Tips in de omgeving

Zie vorige opmerking

Bezocht Le Residenze Archimede in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Sicilië.nl