Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vier Carnaval als nooit tevoren op Sicilië

Carnaval, een feest dat door ons Nederlanders wellicht wordt geassocieerd met gekke outfits, allerlei bekende meezingers en… Bier! Dat is een gevalletje “you hate it or you love it”. Carnaval op paradijselijk Sicilië is anders. Ben je geen carnavalfan? Dan denk je daar misschien anders over nadat je dit feest op het Italiaanse eiland hebt meegemaakt. Wij nemen je graag mee in dit blog. Vier Carnaval als nooit tevoren op Sicilië!

Lekker eten speelt een hoofdrol

Carnaval vindt plaats net voor de vastentijd. Voordat het leven in het teken komt te staan van eenvoud en somberheid, nemen de eilandbewoners het er nog even goed van. De lekkerste lokale gerechten en zoetigheden vliegen je om de oren. Wat dacht je van heerlijke arancini? Deze gevulde rijstbal komt in vele soorten, maar is meestal gevuld met ragout, mozzarella, tomatensaus en doperwten. Smullen!

Arancini
Foto: Ulrike Leone via Pixabay

Carnevale di Acireale

Het Carnaval in Acireale is één van de oudste feesten van Italië als het om Carnaval gaat. Plezier, geschiedenis en traditie: het komt allemaal samen tijdens deze vier dagen durende festiviteit. Op Vette Zaterdag paradeert koning Puppet door de straten vergezeld door de lokale muziekband. Zondag flaneren de kleurrijke karren vol bloemen door de straten samen met gemaskerde mensen. Pure kunst! ’s Avonds gaat het feest verder op Piazza Umberto. Alsof dat nog niet genoeg is, staat de maandag in het teken van carnavalliederen die eigenlijk gedichten zijn. Deze liederen worden op dinsdag voor een laatste keer herhaald. Wie zal dit jaar de gedichtenwedstrijd winnen? De winnaar wordt na de avondoptocht bekend gemaakt en ook vindt de crematie van de carnavalskoning dan plaats. Zo heb je Carnaval nog nooit gevierd!

Carnaval Sicilie
Edoardo Maresca via Unsplash

Verblijven op het eiland

Nu je op de hoogte bent van de highlight tijdens Carnaval op Sicilië, mogen enkele tips op het gebied van verblijfsmogelijkheden natuurlijk niet ontbreken! Want wat is er fijner dan na een dag vol leuke festiviteiten “thuis” te komen op een unieke plek? Of je nu op een camping wil verblijven of op zoek bent naar een onvergetelijke ervaring in een luxe vakantiehuis: op Sicilië kan het allemaal! Villa Capannina is écht een van onze favorieten. Als je dat zwembad en huis ziet, snap je meteen waarom… Kleinschalig genieten in een unieke accommodatie? Dat doe je in de safaritent van Costa Ponente! Bij het uitzicht droom je helemaal weg. Wat is het eiland magisch!

Villa Capannina Sicilie vakantiehuis
Foto van Interhome

Wat een feest hè? Waan je als een local en vier Carnaval als nooit tevoren op Sicilië! Nog meer inspiratie voor accommodaties? Check het hele aanbod!

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

Rais Gerbi

Familie Mulder, 16 mei 2019

Mooie camping!

Ervaring

Het is een mooie camping met een mooi zwembad en leuke facilteiten. Het heeft een eigen strandje aan helder water en plaatsen voor verschillend samengestelde groepen. En het ligt vlakbij een dorp en het spoor (goede verbinding met Palermo en Messina).

Tips in de omgeving

Park Madonie en de dorpjes die daar in liggen.En natuurlijk de zee..

Bezocht Rais Gerbi in september 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Sicilië.nl