Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Verblijven in een agriturismo op Sicilië? Doen!

Echte kenners weten wat Isola Bella, Trinakria en “de zwarte parel van de Middellandse Zee” gemeen hebben. Het zijn de drie bijnamen van Sicilië! Niet alleen de veelzijdigheid van de namen is groot, ook het eiland zelf kent diverse gezichten. Dat maakt dat Sicilië een eiland is waar iedereen wel terecht kan voor een onvergetelijke vakantie. Geniet hier van cultuur, diverse activiteiten en ontspanning. Waar je dat het beste doet? In een agriturismo op Sicilië!

Straat, Architectuur, Stad, Weg, Historisch Centrum
Foto van Tama66 via Pixabay

Wat is een agriturismo en waarom moet je hiervoor kiezen?

Veel mensen kiezen tijdens hun vakantie op Sicilië voor een hotel of appartement, wat eigenlijk zonde is. De echte Italiaanse cultuur zul je namelijk niet zo snel ervaren tijdens een vakantie in hotel of appartement. Je kunt hiervoor beter verblijven in een agriturismo.

Een agriturismo is een vrijstaande woning waarin je heerlijk kunt vertoeven. In alle rust, want de agri tourismo Sicilie ligt niet in een grote stad ligt, maar juist meer op het platteland. Hierdoor zul je veel minder toeristen en veel meer Italianen ontmoeten tijdens je vakantie. Bovendien ben je in een agriturismo ook veel meer op jezelf aangewezen. Je bevindt je namelijk in een eigen accommodatie en vaak dien je hier ook voor jezelf te koken. Het is dus geen accommodatie voor iemand die volledig in de watten gelegd wilt worden en geen vorm van activiteit wilt uitvoeren op vakantie. Dat is juist hetgeen wat een agriturismo speciaal maakt. Local life ontdekken en mengen met locals. Je kunt overigens wel kiezen voor een agriturismo met meer luxe. Zo zijn er accommodaties die over zwembaden, sauna’s en wellness beschikken. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!

Is een agriturismo op Sicilië iets voor jou?

Een agriturismo is eigenlijk iets voor iedereen die houdt van een mooie vakantie. Je zit namelijk in een mooie accommodatie met iets meer privacy dan in een grote stad. Daarnaast kom je via een agriturismo van My italy op plekken terecht waar je tijdens een normale vakantie niet zou belanden. Dit komt met name omdat de plekken niet ‘bijzonder’ genoeg zijn om in de toeristenboekjes beschreven te worden. Toch zijn deze plekken juist ontzettend uniek omdat je hier met de lokale bevolking in aanraking komt en het échte Sicilië kunt ervaren. 

Plattelandstoerisme rond het Gardameer
Foto van Timothée Gidenne via Unsplash

Kies jij ook voor een verblijf in een agriturismo op Sicilië?

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

8

Le Residenze Archimede

Familie Rademaker, 16 mei 2019

Prachtig park

Ervaring

Mooi ingericht park. Goede groenvoorzieningen. Vriendelijk personeel. Prachtig zwembad. Prima uitvalsbasis voor Siracusa, Noto, Cava Grande di Cassibile, stranden van San Lorenzo en Lido di Noto.

Tips in de omgeving

Zie vorige opmerking

Bezocht Le Residenze Archimede in augustus 2018 met gezin.

Bestemming bekijken

Sicilië.nl