Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Italiaanse kleding voor een vakantie op Sicilië in stijl

Het is zover… je hebt een vakantie naar Sicilië geboekt! Tijd om je koffer in te pakken dus. Wat is er leuker dan je vakantie volledig in Italiaanse stijl door te brengen met Italiaanse kleding. Ik vertel je meer over hoe de Italianen zich kleden en licht een aantal leuke items voor je uit!

Fare la bella figura

Als het gaat om kleding, is er maar één ding belangrijk in Italië: fare la bella figura. Oftewel; schoonheid uitstralen. Een Italiaan die ‘s avonds uit eten gaat, zul je niet snel nog in strandkleding aantreffen. Dan wordt er omgekleed en komen de mooiste jurken en pakken tevoorschijn. Ook een bekend Italiaans verschijnsel, zeker in badplaatsen: de passeggiata. Dit is simpel gezegd een avondwandeling. Maar het gaat om veel meer! Hier worden speciaal outfits voor uit de kast getrokken, want het gaat om gezien worden. Kijk dus niet raar op als er langs de boulevard of in het centrum van een stad opeens allemaal net geklede mensen voorbijlopen.

Foto via Pixabay

Zomerkleding

Zelf wil je hier natuurlijk ook een onderdeel van zijn als je op vakantie in Italië bent! Daarom is het zeker een goed idee om in je koffer ook een aantal nette overhemden voor heren en broeken te doen. Zo kun je er ‘s avonds ook op uit voor een heerlijk Italiaans diner!

Italiaans overhemd

Foto van Italian-Style

broek Italian Style

Foto van Italian-Style

Natuurlijk is het hartstikke warm op Sicilië, dus overdag is een leuk mannen t-shirt en een korte broek geen overbodige luxe. En vergeet je zwemkleding natuurlijk niet mee te nemen. Wil je graag in de zomer steden bezoeken, dan doe je dit het best vroeg in de ochtend of laat in de avond. Zo lig je op het heetst van de dag gewoon lekker op het strand of aan het zwembad. In de zomer zijn in veel steden de winkels ook gewoon in de avond open!

korte broek

Foto van Italian-Style

shirt

Foto van Italian-Style

Mooie accessoires

Als je je ‘s avonds op z’n Italiaans netjes aankleed, is het wel zo leuk als je ook bijpassende accessoires hebt. Een mooi heren horloge of een nette riem maakt je outfit helemaal af. En overdag heb je natuurlijk een goede zonnebril nodig voor de schitterende Siciliaanse zon!

Foto: Anna via Pixabay

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl