Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Street art spotten in Palermo

Als er één ding is dat standaard op mijn to do list staat tijdens een stedentrip, dan is het street art spotten. Al ben ik geen kunstliefhebber, ik kan wel een hele dag op zoek gaan naar de mooiste muurschilderingen in een stad. In de metro stappen en uitstappen in verschillende wijken waar toeristen bijna niet komen. Daar spot je juist de allermooiste (en de meeste) kleurrijke kunstwerken. Rondlopen zonder plan met m’n fototoestel in de aanslag en tussendoor even bijtanken in de zon met een echte Italiaanse espresso. Zo vul ik minstens een dag in een stad in Italië, ongeacht welke stad dat dan ook is. Ook op Sicilië kun je dit als de beste. Street art spotten in Palermo? Lees dan met me mee.

Street art spotten in Palermo

Foto: Chris Barbalis via Unsplash

In deze wijken moet je zijn

Tijdens een tocht door het centrum van Palermo spot je hier en daar al een mooie muurschildering. Maar de meeste street art vind je toch echt in wijken buiten het centrum van de stad. Dit zijn direct de wijken waar je proeft van the local lifestyle. In welke wijken je moet zijn? Borgo Vecchio, Capo en Vucciria. Tip: koop een dagkaart voor de metro om je gemakkelijk te bewegen van de ene naar de andere wijk.

Streetart Palermo

Foto: Cristina Gottardi via Unsplash

Enkele handige tips

Zelf vind ik het heerlijk om op avontuur te gaan en wel te zien waar ik uitkom. Vind je het fijner om niet alleen op pad te gaan en te struinen door wijken die je niet kent? Dan kun je er ook voor kiezen om een wandeltour te boeken. Surf wat rond op het internet en zoek er één uit die je ook door één of meerdere wijken leidt die ik zojuist heb benoemd. Nog leuker is om locals te vragen naar hun favoriete street art en aan de hand daarvan zelf je dag samen te stellen. Wanneer je rondvraagt kom je vaak al een heel eind. Daarnaast kun je ook de plattegrond van The Street Art Factory downloaden. Deze leidt je naar de mooiste kunstwerken in de stad.

Ook enthousiast? Let’s go: Street Art spotten in Palermo is echt een must do. 

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl