Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Goed voorbereid fietsen op Sicilië

Ben jij sportief en ga jij een uitdaging niet uit de weg? Dan is dit blog bedoeld voor jou. Wij dagen jou uit om per fiets de omgeving van Sicilië te verkennen. Natuurlijk wil je het liefst direct weten wat er precies van je verwacht wordt en hoe je dit avontuur aan moet gaan pakken. Daarom zetten wij een aantal tips voor jou op een rijtje. Durf jij het avontuur aan te gaan en ga jij komend jaar al fietsen op Sicilië?

Blijf gehydrateerd

De temperaturen kunnen erg hoog oplopen op Sicilië. Daarom is het belangrijk dat je goed voorbereid op pad gaat. Je wilt niet met dorst stil komen te staan tijdens jouw fietstocht dus het is belangrijk een goede bidon te kopen. Je kunt het beste een polar bottle kopen. Hierin blijft het water zeker 4 uur goed koud zodat jij jezelf echt even op kunt frissen. Deze bidon vul je tot hij net niet helemaal vol is en vervolgens zet je hem in de vriezer. De volgende dag zul jij heerlijk fris water hebben tijdens jouw tocht.

Bidon
Foto van Viktor Bystrov via Unsplash

Veiligheid gaat voor

Omdat Sicilië niet overal goede fietspaden heeft, is het handig om een aantal veiligheidsmaatregelen te onthouden tijdens jouw volgende fietstocht. Het is belangrijk om niet te dicht langs de kant van de weg te fietsen. Dit lijkt misschien tegenstrijdig maar je wilt juist dat de andere weggebruikers jou op tijd hebben gezien, anders heb je kans dat ze je van de weg afrijden. Daarnaast is het belangrijk om een helm op te hebben. Zo heb je minder kans op ernstige verwondingen wanneer je toch een val maakt. Wanneer je alleen op pad gaat, is het aan te raden een kaartje met jouw gegevens mee te nemen. We gaan er niet vanuit dat er tijdens jouw fietstocht iets gebeurt, maar als dit wel het geval is dan wil je snel geïdentificeerd kunnen worden als je naar het ziekenhuis moet. Als laatste is het belangrijk altijd reflecterende kleding te dragen. Het wordt namelijk sneller donker dan in Nederland waardoor je soms niet voor het donker klaar bent met fietsen.

Fietsen
Foto van David Marcu via Unsplash

Warm of koud?

Wanneer je op Sicilië gaat fietsen heb je in de zomer te maken met bijzonder warme temperaturen. Om niet oververhit te raken is het belangrijk stil te staan bij jouw kledingkeuze. Kies voor luchtige en soepele kleding die niet plakt op jouw huid. Een bandana onder de helm kan jou helpen het hoofd koel te houden. Zweet wordt hierin opgevangen en de zon blijft van jouw voorhoofd af. Van mei tot en met oktober kan er een frisse wind opsteken op Sicilië. Breng daarom altijd een windjack mee zodat je tegen de koude lucht beschermd bent. Je wilt niet ziek thuiskomen na een heerlijke fietsvakantie.

Fietsen op Sicilië
Foto van Marianna Lutkova via Unsplash

Leer jezelf wat trucs aan

Wanneer je met een fiets op pad gaat, is de kans aanwezig dat je een keer met een lekke band of een ander probleem langs de weg komt te staan. Het is dan ook handig om een aantal trucjes aan te leren waardoor jij jouw fietstocht wel kunt vervolgen. Neem altijd een klein tasje met plakspullen mee zodat jij een lekke band kunt verhelpen. Ook is het handig om inzicht te krijgen in hoe jouw fiets in elkaar zit. Wanneer de ketting eraf ligt, kun jij deze er zelf weer opleggen. Het is verstandig om enige kennis op te doen van de kleine reparaties. Natuurlijk kun je ook bij een fietsenmaker langsgaan maar die zijn niet overal aanwezig op Sicilië.

Fietsen op Sicilië, reparaties
Foto van Slon V Kashie via Unsplash

Lijkt het jou gaaf om te fietsen op Sicilië? Bekijk hier onze accommodaties in dit prachtige gebied. Vanuit deze bestemmingen kun jij de omgeving perfect verkennen.

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Blogcategorieën

Pagina delen

9

Tenuta Madonnina

Familie Barendregt, 15 maart 2017

Enorm genoten!

De locatie is geweldig, het huisje prachtig, maar vooral Carla voegt door haar vriendelijkheid als gastvrouw en haar servicegerichte instelling meerwaarde toe. Wij hebben enorm genoten! Tips in de omgeving? Het dorpje Castiglione di Sicilia, Bronte (pistachenoten), bezoek aan de Etna, hele omgeving is prachtig

Bezocht Tenuta Madonnina met partner.

Bestemming bekijken

Sicilië.nl