Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Mijn 3 favoriete bestemmingen op Sicilië

Het reisadvies voor Sicilië is nog niet zo lang geleden van code oranje naar code geel veranderd, en dat betekent dat we weer mogen dromen van een onbezorgde vakantie op dit prachtige eiland. De zomervakantie komt dichterbij en er zijn nog enkele plekjes vrij. Tijd om de knoop door te hakken en een vakantie te boeken dus! Ik tip je mijn 3 favoriete bestemmingen op Sicilië waar je altijd goed zit voor een onbezorgde vakantie. Lees je mee?

Appartement Serena

Echt even ontspannen? Dan ben je bij Serena aan het juiste adres. Hier word je wakker met schitterend uitzicht over zee. Bezige bijtjes kunnen hun geluk niet op, want er is genoeg te ondernemen in de omgeving. Zo kun je een bezoek brengen aan het nabijgelegen strand of cultuur snuiven in het altijd levendige centrum van Piedimonte Etneo. In het kleine en schilderachtige dorpje kijk je je ogen uit. Wie graag even tot rust komt, rolt zijn handdoek uit aan het zwembad. Reken maar dat geen één vakantiedag hetzelfde is bij Serena.

Foto van Appartement Serena

Agriturismo Tenuta Antica Cavalleria

Authentiek Sicilië beleef je bij Tenuta Antica Cavalleria. Deze prachtig gelegen agriturismo vind je aan de oostkant van het eiland, waar genoeg te doen is. Bewonder vulkaan de Etna, breng een bezoek aan de sfeervolle badplaats Giardini Naxos of flaneer door de straten van Taormina. Bij terugkomst kun je meedoen met toffe activiteiten als wijnproeven en druivenoogsten. Maar het allerleukst zijn toch echt wel de Siciliaanse muziekavonden op Tenuta Antica Cavalleria. De volgende dag kun je van al dat dansen bijkomen aan het zwembad. Is het woensdag? Dan kun je Mamma Maria helpen met het maken van verse pasta. Smullen maar!

Vakantiepark Agriturismo Tenuta Antica Cavalleria, Image 1
Foto van Tenuta Antica Cavalleria

El Bahria

Het ultieme vakantiegevoel ervaar je op El Bahira. Hier gaan natuur en cultuur hand in hand en kun je optimaal ontspannen. Stranden en steden zijn in de omgeving namelijk in overvloed te vinden. Verkoeling zoeken onder de Italiaanse zon? Neem dan een duik in het zwembad van El Bahira. Ondertussen vermaakt het animatieteam jong en oud. Ook een potje tennis, vissen of diepzeeduiken staan hier op het programma. Genoeg om je mee te vermaken dus! Van al die activiteiten hebben jullie vast honger gekregen, maar gelukkig kun je de honger in het restaurant met Siciliaanse specialiteiten stillen.

Foto van El Bahira

Dit waren mijn 3 favoriete bestemmingen op Sicilië. Op welke van de drie zou jij de zomer willen doorbrengen?

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl