Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Beklim de Etna!

Wil jij de prachtige natuur van Sicilië te voet verkennen? Sicilië heeft een groot aantal wandelroutes. Eén van de meer spectaculaire wandelingen is de vulkaan de Etna. Dus trek je stevige schoenen aan en geniet van deze bijzondere tocht!

Icoon van de Mediterraneo

Vlak achter de stad Catania ligt de Etna vulkaan. Van een afstand ziet de vulkaan er indrukwekkend uit. Gelukkig kun je de vulkaan van dichtbij bekijken. Als je van plan bent om deze wandeling uit te voeren is het verstandig om vroeg te beginnen. De vulkaan is het mooiste in het rode licht van de zonsopgang. De Etna is nog steeds actief. Een paar keer per jaar spuwt de vulkaan lava omhoog.

De rit naar de vulkaan vanuit Zafferana of Nicolosi is een goede manier om het veranderende landschap te aanschouwen. De route begint met bossen en kleine hutten. Daarna komen prachtige planten met gele kleuren en ruikend naar jasmijn. Hogerop de vulkaan zijn er wijngaarden. Totdat de natuur transformeert in een zwart landschap.     

Beklim de Etna

Klimmen maar!

Met een huurauto ben je vanuit de stad Catania binnen 3 kwartier bij het begin van de tocht. Hier kun je kiezen uit twee verschillende tickets. Je kan alleen de kabelbaan, ter waarde van €30,-, naar boven nemen óf je kunt de kabelbaan combineren met een jeep en gids, ter waarde van €64,-. Met de kabelbaan kom je tot de helft van de berg. De omgeving is hier zeer indrukwekkend. Het lijkt net alsof je op een maanlandschap loopt. Wij raden aan om het tweede ticket te nemen, want dan kom je na een onvergetelijke rit met de bus tot een hoogte van bijna 3000 meter. Hier neemt een gids je mee naar indrukwekkende plekken.

Plan je trip naar de top in het voorjaar. Het is dan niet zo druk als het hoogseizoen en de toppen zijn in het voorjaar nog steeds besneeuwd. Mocht je niet van wandelen houden dan kun je tijdens de wintermaanden op de vulkaan skiën. Een tocht naar de Etna is zeker niet goedkoop, maar de ervaring is onbetaalbaar!

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl