Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Welke verzekering heb ik nodig voor mijn vakantie naar Sicilië?

De keus voor dit jaar is gemaakt: heerlijk genieten van het witte zand op het strand van Sicilië. En nu die knoop is doorgehakt, is het tijd om naar het volgende onderdeel te gaan: de reisverzekering. De juiste keus in het maken van een reisverzekering is belangrijk. Zo zorg je dat je onbezorgd kunt genieten van de reis. Centraal Beheer geeft je de mogelijkheid kortlopende- en doorlopende reisverzekeringen met elkaar te vergelijken. Op deze manier kom je er snel genoeg achter welke reisverzekering het beste is voor jouw vakantiegedrag. Hieronder zetten we zowel de kortlopende als de doorlopende reisverzekering voor je uiteen.

Verzekering Sicilië

Altijd verzekerd

Hoewel we er liever niet aan willen denken, kunnen ongemakken tijdens de vakantie zorgen voor onverwachte kosten. Met een reisverzekering voorkom je dit natuurlijk niet, maar ben je wel gedekt tegen de bijkomende kosten.  Daarnaast kun je ook altijd bij de verzekeraar terecht voor hulp tijdens zo’n ongemak. Veel verzekeraars hebben bijvoorbeeld een alarmlijn die je altijd kunt bereiken. Het maakt voor deze dekkingen en de service niet uit of je gebruikt maakt van een kortlopende of een doorlopende verzekering. Toch kun je niet klakkeloos voor één van de twee opties kiezen. Hieronder lees je waarin ze verschillen, zodat je kunt beslissen wat het best bij jou past!

Verzekering Sicilië - wereldkaart

Kortlopende reisverzekering

Voor wie slechts één keer per jaar op vakantie gaat naar Sicilië is een kortlopende reisverzekering de perfecte uitkomst. De kortlopende verzekering is eenmalig en speciaal voor deze vakantie. Dit maakt dan ook dat de verzekering erg flexibel is: je kunt hem helemaal aanpassen naar jouw vakantie. Doordat Sicilië midden in de Middellandse Zee ligt, is het een ideale bestemming voor duikers. Door een watersportverzekering aan je pakket toe te voegen, kun je rustig genieten van de prachtige onderwaterwereld. Deze kortlopende reisverzekering is bovendien ook geschikt voor mensen die kiezen voor meerdere weekendjes weg.

Doorlopende reisverzekering

Wie erover denkt om voor een langere tijd op Sicilië te verblijven, om rond te reizen bijvoorbeeld, kan kiezen voor een doorlopende reisverzekering van Centraal Beheer. Ook wanneer je van plan bent vaker op en neer te reizen is dit de perfecte keuze. De doorlopende reisverzekering zorgt er namelijk voor dat je het hele jaar, tijdens iedere reis verzekerd bent. Hoe lang je reis ook duurt, je bent altijd beschermd (denk wel aan het maximaal aantal aaneengesloten dagen). Zo kun je dus zo vaak en zo lang naar Sicilië als je maar wilt!  Ook de doorlopende reisverzekering kun je zoveel mogelijk naar eigen wens invullen. Wie vooral binnen Europa blijft kiest voor een Europadekking. Maar als je er aan denkt om naast Sicilië een aantal verre oorden te bezoeken kun je ook een reisverzekering met werelddekking afsluiten.

Het is dus goed om van tevoren te beseffen hoe vaak en hoe lang je op reis gaat voor je een verzekering afsluit. Dan ga je altijd met een gerust hart op vakantie.

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl