Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Vakantie op Sicilië: perfect!

Sicilië is een Italiaans eiland ten zuidwesten van het platteland van de laars van Europa. Het is een bestemming waar je vaak niet als eerste aan denkt bij het boeken van je vakantie. Maar waarom eigenlijk niet? Sicilië is een prachtig eiland, met ontzettend mooie stranden, bezienswaardigheden en natuur. Bovendien zit je hier minder tussen de toeristen dan de populaire eilanden van Frankrijk en Spanje. Een vakantie op Sicilië? Perfect!

Beklim de Etna

Bij Sicilië denk ik gelijk aan de vulkaan Etna. Deze is te vinden aan de oostkant van het eiland, die zeker een riskant bezoekje waard is. De Etna is namelijk de meest actieve vulkaan van Europa. Ter plekke op zoek naar de Etna? Laat je niet verwarren, lokaal noemen ze hem namelijk ook Mongibello. Dit is niet de enige vulkaan die te vinden is op het eiland, over de gehele grenslijn van de twee aardkorsten zijn vulkanen te vinden.

Benieuwd naar een echte ervaring? Bart schreef een blog over zijn avontuur op de Etna!

Ga uitdagingen aan in de kloof

Naast de vulkanen heeft Sicilië nog meer prachtige natuur, zoals de Alcantara kloof met watervallen waarin je ook kunt watersporten. Liever lui dan moe? De kloof is op zich al een prachtplaatje met de grove rotsen en het stromende water. Nog niet genoeg van de natuur? Er zijn 76 officiële natuurreservaten, waarvan Riserva naturale dello Zingaro de eerste was. Je zult hier zeldzame natuur treffen in een hele ruime oppervlakte, zeker een bezoekje waard.

Ontspannen met je handdoekje aan zee

Behalve het landschap, heeft Sicilië ook nog bijzondere culturele bezienswaardigheden. De ene kerk na de andere, kathedraal in, kathedraal uit en ook kapelletjes en paleizen zijn genoeg te vinden op Sicilië. Er heerst een Romeinse architectuur, zoals de tempel Akragas en Taormina, een Grieks-Romeins theater. Nog steeds liever lui dan moe? Het eiland kent ook verschillende stranden met
azuurblauwe zee. Leg je handdoekje neer op het strand en bestel een Granita, een typisch Siciliaans gerecht, waterijs in een glas.


Kortom, Sicilië is een prachtig eiland met een ontzettend variërend landschap dat wordt gekenmerkt door rotsbergen, baaien, stranden, kliffen, zoutpannen, bossen, heuvel en dan nog de culturele bezienswaardigheden zoals de kerken en
kathedralen. Je zult je niet snel vervelen op dit Italiaanse eiland!

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl