Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

De mooiste dorpen en steden van Sicilië

Sicilië is bij veel mensen nog onbekend. Deze autonome regio van Italië heeft zoveel te bieden op het gebied van wijn, natuur en ontspanning. Er zijn genoeg steden en dorpjes die je kunt bezoeken en in dit blog neem je graag mee naar dit zuidelijke eiland de mooiste dorpjen en steden van Sicilië. Lees je mee?

Veelzijdig Palermo

De hoofdstad van Sicilië, ooit beheerst door de Italiaanse maffia maar inmiddels opgebloeid tot een culturele trekpleister door de verschillende invloeden zoals die van de Arabieren, Romeinen, Normandiërs en Byzantijnen. Naast de geweldige architectuur kun je ook de bergen intrekken, wat sinds de zeventiende eeuw dient als belangrijk pelgrimsoord. Ook zijn er prehistorische rots schilderingen te zien.

Zout happen in Trapani

Trapani ligt op een schiereiland op de westelijke hoek van Sicilië. Dit stadje staat bekend om de hoogwaardige zoutwinning, de weg hierheen heet Via del Sale, langs deze weg staan de bekende zout molens. Een leuke aanrader is om deze zoutwinning met de fiets te bezichtigen.

Trapani zout

Ontspannend Marsala

Dit is een stadje om tijdens je bezoek aan Sicilië even tot rust te komen. De witte zandstranden en azuurblauwe zee bieden hiervoor de perfecte gelegenheid. Marsala is grotendeels afhankelijk van de productie van de bekende Marsalawijn. Voor de echte cultuur liefhebbers zijn er ook in deze stad bijzondere bezienswaardigheden zoals Insula di Capo Boeo (Romeinse opgravingen).

Italian Taormina

Volgens Italiaanse insiders moet je Taormina bezocht hebben. Het is voornamelijk populair onder de booteigenaren die graag aanmeren in deze stad. Ook zijn er tal van winkels en restaurantjes die dit stadje een wat luxere uitstraling geven. Dit stadje is gelegen op een berghelling met zicht op de Etna, die af en toe ook is te horen vanuit de stad.

Bruisend Catánia

Deze stad ligt op 30 km afstand ten zuiden van de actieve vulkaan de Etna. Een echte aanrader is dan ook een dagtrip naar de Etna te maken en deze actieve vulkaan te beklimmen. Catánia is na een vulkaanuitbarsting van de Etna, in 1669, verwoest en vervolgens herbouwd in de stijl van de Siciliaanse barok, waardoor het stadscentrum op de wereld erfgoedlijst staat. Bij de herbouw zijn veel zwarte lavastenen gebruikt waardoor Catánia ook wel de bijnaam, zwarte dochter van de Etna heeft. Voor de echte theaterliefhebbers is dit een walhalla. Catánia heeft namelijk de meeste theaters van Sicilië, van amateurtheater groepen tot professionele groepen, voor ieder wat wils.

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl