Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Stedentrip Trapani

Sicilië is natuurlijk een bezienswaardigheid op zich. Een autonome regio in Italië, een prachtig eiland in de Middellandse Zee. Zoals je in Italië, Spanje of Nederland een stedentripje kunt doen, kun je dat natuurlijk ook op Sicilië. Trapani is een havenstad stad in het noordwesten van het eiland, de hoofdstad van de gelijknamige provincie. De stad kent ongeveer 70.000 inwoners, je hoeft dus niet bang te zijn voor een toeristische trekpleister en ook niet voor de drukte van een enorme stad. Waarom? Daarom, een stedentrip Trapani!

Waarom? Daarom!

Trapani is van oudsher een belangrijke havenstad, met een historisch centrum. Naast de goedkope vluchtmogelijkheden, maakt dat Trapani een geliefde vakantiebestemming. De centrale ligging aan de westkust maakt Trapani ook nog eens een perfect vertrekpunt voor een reis door heel Sicilië. In de regio vind je ook vele authentieke vissersdorpje, waar je het echte Sicilië kunt ervaren.

Het oude en romantische centrum heeft barokke paleizen, kerken en witte vissershuizen. De Cattedrale San Lorenzo en Chiesa del Collegio Gesuiti kunnen niet overgeslagen worden. Vanaf Trapani gaat er een kabelbaan naar het hoger gelegen Erice (751 meter), vanaf waar je een prachtig panorama beeld hebt over de Egadische eilanden. Vanaf het centrum ben je ook zo op het strand, waar je kunt zwemmen in heldere zee of kunt genieten bij een van de vele strandtentjes.

Zoutpannen

Trapani heeft zich door de eeuwen heen enorm ontwikkeld in de zoutindustrie. Een uniek kenmerk, van groot cultureel en economisch belang voor de stad. Le Saline di Trapani e Paceco beslaat een gebied dat bijna 1.000 hectare, dit is nu een reservaat dat sinds 1995 beheerd wordt door het WWF Italië. Sinds de 12e eeuw wordt in dit reservaat zeer hoogwaardig zou gewonnen, zelfs Scandinaviërs komen hier zout halen voor de inleg van hun vis. De zoutwinning is een bezienswaardigheid op zich, net zoals de weg erheen, Via del Sale, wat letterlijk Zoutweg betekent. Het is erg leuk om de zoutpannen per fiets te bezichtigen, die zijn te huur bij de VVV Trapani. De route van Trapani naar le Saline is acht kilometer.

Torre di Ligny

Een andere must-see is de Torre di Ligny. Dit is een oude verdedigingstoren gelegen op het meest noordwestelijke punt van de stad. De toren werd gebouwd in 1671 in opdracht van een Zuid-Nederlandse militair, die onderkoning van Sicilie was. Er is in 2016 een museum over de prehistorie gevestigd in de toren, mooi meegenomen!

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Sicilië.nl