Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Top 5 mooiste stranden op Sicilië

Wie aan Sicilië denkt, denkt natuurlijk meteen aan een bezoekje aan de vulkaan Etna, maar wist je dat Sicilië ook heel geschikt is voor een strandvakantie? Sicilië heeft een kustlijn van meer dan 1000 km². Dus genoeg strand om je een hele zomer te vermaken! In dit blog zet ik de 5 mooiste stranden van Sicilië voor je op een rij.

1. Het strand van Mondello

Overnacht je in de buurt van Palermo? Dan is dit strand zeker een bezoekje waard! Het ligt op slechts 20 minuten van de Siciliaanse hoofdstad. Van oorsprong was dit strand meer voor de luxepaardjes onder ons, maar tegenwoordig komen hier ook veel toeristen én natuurlijk de inwoners van Palermo zelf. Pak een terrasje alleen liever niet direct aan het strand, want je betaalt hier relatief veel voor een drankje.

mooiste stranden op Sicilië

2. Het strand van Cefalù

Vanaf het strand van Cefalù kijk je uit op het prachtige historische stadje La Rocca en het natuurgebied van Parco Naturale Regionale delle Madonie. Je kunt een dagje op het strand van Cefalù dus goed combineren met uitstapjes in de omgeving. Het strand van Cefalù heeft heerlijk fijn zand, dus je kunt gewoon op je blote voeten naar de zee lopen, wel zo fijn. Ook fijn voor de kleintjes, want het water loopt langzaam af en er zijn verschillende speeltuintjes waar ze zich kunnen vermaken.

cefalu-902316_960_720 - mooiste stranden van Sicilië

3. Het strand van Trapani

Hou je net als ik wel van klimmen en klauteren en een uitdagende wandeling? Dan is het strand van Trapani een goede keuze. Dit strand staat bekend om haar vele kliffen. Het strand kun je bereiken via de trappen, lift of kabelbaan. Hier ga je voornamelijk heen voor de mooie omgeving en niet voor een dagje liggen in het zand, dus hou hier rekening mee.

Mura_di_Tramontana_-_centro_storico - mooiste stranden van Sicilië

4. Het strand van Venidicari Noto

Op zoek naar een wat rustigere omgeving dan de stranden van de grote steden? Die vind je op het strand van Venidicari Noto. Een heerlijk rustig strandje in een prachtig natuurreservaat. Hier kom je even lekker tot rust en kun je jezelf opladen voor je volgende uitstapje.

Venidicari Noto - mooiste stranden van Sicilië

5. Het strand van San Vito Lo Capo

Bergbeklimmers komen hier na een dagje bergbeklimmen op de nabijgelegen berg Monte Monaco om even bij te komen. Dit prachtige langgerekte zandstrand met palmbomen is perfect voor een strandwandeling. Maak hier in de avonduren een romantische wandeling langs het water of struin over de boulevard.

San_Vito_Lo_Capo_sea_(6148408666) - mooiste stranden van sicilië

Is Sicilië ook één van jouw droomvakantiebestemmingen?

Blogger worden »

« Terug naar overzicht

Pagina delen

Blogcategorieën

9

Le Residenze Archimede

Familie Borhem, 15 maart 2017

Mooi resort!

Mooi resort, vriendelijk personeel, wel een auto nodig om de omgeving te ontdekken!

Bezocht Le Residenze Archimede met partner.

Bestemming bekijken

Sicilië.nl