Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Cefalù

Waar je de middeleeuwen herontdekt

In het noorden van Sicilië vind je een betoverende en magische plaats, Cefalù. Bijna alle steden in Italië hebben een rijke geschiedenis, maar Cefalù heeft niet alleen een rijke geschiedenis. Het heeft ook een magische uitstraling. De kustplaats ligt aan de voet van een steile rots die als het ware in de zee glijdt. Deze rots, La Rocca, is het kenmerk van Cefalù.

Als je met de auto vanuit Palermo komt, biedt La Rocca een schitterende aanblik. Voor de geoefende wandelaar is de beklimming van de rots een leuke uitdaging, maar doe dit in de zomer wel liefst in de koelere ochtenduren. Bovenop La Rocca bevinden zich de overblijfselen van de Tempel van Diana. Dit is één van de oudste historische restanten op Sicilië, samen met de ruïnes van een kasteel uit de tijd van de Noormannen. Vanaf de top van de rots heeft men natuurlijk een grandioos uitzicht over de stad, de kathedraal, de Mahoniebergen en de zee.

Italiaans ijs en de Duomo

Cefalù is een superleuke stad voor een dagje uit tijdens je vakantie op Sicilië. Veel goede restaurants en pizzeria’s, smalle straatjes, vele kleine winkeltjes en een mooi publiek strand. De badplaats wordt in de zomer druk bezocht en het centrum biedt niet veel parkeergelegenheid. Het is beter om de auto op Piazza Garibaldi te parkeren en van daaruit het stadje lopend te verkennen. Vanaf Piazza Garibaldi volg je Corso Ruggero, de hoofdstraat, die de stad van noord naar zuid in twee delen verdeelt, tot de Piazza Duomo.

Op het Piazza Duomo staat het belangrijkste monument van de stad, Il Duomo. Deze kathedraal stamt uit de tijd van de overheersing door de Noormannen. Zowel de kathedraal als het bijbehorende klooster zijn een bezoek zeker waard. Bedenk wel dat beiden tussen 13.00 en 16.00 uur gesloten zijn. Dit biedt echter wel de gelegenheid om op het plein een overheerlijk Italiaans ijsje te eten. Dit doe je het beste bij Bar Duomo, beroemd in de hele omgeving.

Stranden rondom Cefalù

Rondom Cefalù bevinden zich meerdere fijne stranden. Het bekendste strand ligt direct aan het stadje, is 1,5 kilometer lang en is voorzien van barretjes en strandtentjes. Ook kun je ligbedden en parasols huren. In het hoogseizoen is dit strand vaak erg vol en kan men beter uitwijken naar nabij gelegen stranden. Zoals Salinelle, Capo Playa, Mazzaforno/Ogliastrillo, Caldura of S. Ambrogio. Met name op de eerste twee stranden wordt veel gewindsurft.

Sicilië.nl