Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord

Catania

Historische stad met een vulkanische achtergrond

De geschiedenis van Catania voert terug tot maar liefst 729 voor Christus, toen de Grieken aan de voet van de Etna een kolonie stichtten. Catania is altijd sterk met de vulkaan verbonden geweest. De meeste gebouwen zijn gemaakt van zwarte lavasteen of in dezelfde zwarte kleur geschilderd. In het verleden is de stad vaak overstroomd door lava en bij aardbevingen beschadigd. In 1693 werd Catania zelfs geheel verwoest bij een zware aardbeving. De huidige stad dateert van de 18e eeuw en heeft vele barokke elementen. Net als de stad Napels, die in dezelfde periode is gebouwd. Een andere overeenkomst tussen beide steden is dat ze leven onder de rook van een actieve vulkaan.

Levendige pleinen en bruisend uitgaansleven

Vanwege het internationale vliegveld en de goede treinverbindingen vormt Catania voor veel toeristen het startpunt van hun vakantie op Sicilië. Alvorens op doorreis te gaan naar uw camping of vakantiehuis op Sicilië is het zeker de moeite waard om op zijn minst een paar uur in de stad door te brengen. Het kloppend hart van de stad is de Via Etna, een 3 kilometer lange straat die van noord naar zuid loopt langs Piazza Duomo, Piazza dellÚniversità, Piazza Stesicoro en de stadstuinen van Villa Bellini. De beste winkels bevinden zich langs de Via Etna.

De Piazza Duomo ligt in het centrum van de stad en is omringd door schitterende Barokke gebouwen. De kathedraal is gewijd aan San Agata, de beschermheilige van Catania. Midden op het plein staat het symbool van de stad: de Fontana dell’Elefante (de fontein van de olifant). Andere bezienswaardigheden in Catania zijn verder de vismarkt, het kasteel “Ursino”, het Romeinse amfitheater en het klooster “San Nicolo”. De stad heeft drie openbare stranden, waar voor alle leeftijden wat te beleven is.

Het bruisende nachtleven van de stad is zelfs over de grenzen beroemd. Het bekendste uitgaansgebied ligt in het historische centrum van de stad, in het bijzonder tussen Piazza Duomo, Piazza dellÚniversità en Piazza Teatro Massimo, waar in de zomer ’s nachts de straten en pleinen vol activiteiten zijn.

Sicilië.nl