Deze website maakt gebruik van cookies. Deze gegevens worden gebruikt om de website zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de wensen en interesses van onze bezoekers. Lees hier meer over in onze privacy statement.

Akkoord
Onderdeel van Blogs4TravelAlle blogs

Capo d’Orlando

Omringd door heuvels en een uitzicht op zee!

De geliefde badplaats Capo d’Orlando ligt in het noorden van Sicilië. De geschiedenis van deze stad voert terug naar de tijden van de Trojaanse oorlog. Toen werd er hier een nederzetting gesticht onder de naam “Agathiyrnum”. De stad werd toen omringd door een achthoekige muur en sloeg haar eigen geldstukken. Toen rond het jaar 1000 de Noormannen arriveerden verdween de oorspronkelijke naam en kreeg het stadje haar huidige naam.

Heuvels van Capo d’Orlando

Capo d’Orlando is omringd door heuvels. Vanaf meerdere plekken in de omgeving kun je genieten van prachtige vergezichten over de helderblauwe zee. Een klim van zo’n 100 meter naar de klip Rupe del Semaforo leidt naar een open plek waar de overblijfselen van een 14e eeuws fort en de 16e eeuwse kerk Maria Santissima te vinden zijn. De beste beloning voor deze wandeltocht is echter toch het fenomenale uitzicht vanaf dit punt over de Middellandse Zee.

In Capo d’Orlando is het volledig gerestaureerde Bastion gratis te bezichtigen. Het Bastion stamt uit de periode ronde de 13e, 14e eeuw en diende ter bescherming van de suikerrietplantages tegen invasies van piraten.

Eolische eilanden

Voor de kust van Capo d’Orlando liggen de Eolische eilanden. Deze archipel bestaat uit zeven grillige vulkanische eilanden en is een ware Mediterrane parel. Zowel boven als onder water bevindt zich hier een unieke natuur waar in het hoogseizoen vele toeristen op afkomen om te zwemmen en te duiken. Lipari is het belangrijkste eiland: hier zijn vele warme bronnen te vinden en een ommuurde oude stad met een kasteel en een kathedraal. Op het eiland Stromboli kan men naar de top van de vulkaan wandelen. Het eiland Salina dankt zijn naam aan de voormalige zoutmijn. De overige eilanden zijn Filicudi, Panarea, Alicudi en Vulcano.

Capo d’Orlando richt zich de laatste decennia steeds meer op het toerisme en bezoekers hebben dan ook een ruime keuze aan campings, vakantiehuizen, restaurants en niet te vergeten heerlijk stranden.

Sicilië.nl